DS: MUP pokušava da zataška paljenje automobila u Odžacima

"Zabrinjava to što se policija stavlja na stranu počinioca krivičnog dela"

23. apr 2017

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da tvrdnja lokalnih službi Ministartsva unutrašnjih poslova da se automobil člana DS-a iz Odžaka Miroslava Ilića sam zapalio, predstavlja očigledan pokušaj zataškavanja tog slučaja.

„Iznova se u Srbiji uništava privatna imovina zbog političkih ciljeva, a organi koji treba da štite građane i njihovu imovinu, očigledno u takvim akcijama učestvuju“, saopšteno je iz DS-a.

Demokrate su ukazale da je automobil dva puta zapaljen, sa prednjeg i zadnjeg dela, te da se očigledno nije sam zapalio, već da je to učinio neko „sa jako opasnim namerama“.

„Još veću zabrinutost građana izaziva policija koja se stavlja na stranu počinioca ovog dela, odbijajući da uvidi realnost i zaštiti imovinu sopstvenih građana“, navedeno je u saopštenju.

DS je pozvala građane u zajedničku odbranu prava na slobodno mišljenje kao i na imovinu, a MUP-u je poručila da treba da se seti da je dužan da štiti građane i njihovu imovinu, a ne, kako je navedeno, lokalne moćnike koji su spremni na sve.

Odborniku sa liste DS u Odžacima Miroslavu Iliću preksinoć je zapaljen automobil u dvorištu porodične kuće.

Ilić je agenciji Beta rekao da je tokom dana radio u kampanji za lokalne izbore u okolnom selu Deronje i da je nakon što je došao kući oko ponoći na prozor počela da lupala komšinica koja je vikala da mu gori auto.

„Izašao sam i auto je goreo s prednje strane i pošto nisam bio siguran šta se dešava, da li je neko to uradio ili je elektronika automobila pravila problem, ja sam vatru lokalizovao i skinuo kleme sa auta“, rekao je Ilić.

On je dodao da je nakon toga, oko 2.30 ujutru, čuo eksploziju i da je shvatio da auto ponovo gori.

U Odžacima se danas održavaju lokalni izbori, a Ilić je na listi „Demokratska stranka – Aleksandar Dikić“ u kojoj učestvuju i predstavnici Romske partije i Demokratskog saveza vojvođanskih Hrvata.

(Beta)

 

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga