DS: Miting organizuje SNS i Gradska kuća

SNS neuspešno pokušala da se sakrije iza građanskih udruženja živopisnih naziva

17. juna 2016

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu saopštio je da današnji miting ispred sedišta Radio televizije Vojvodine (RTV) u Novom Sadu organizuje Srpska napredna stranka (SNS), a ne “udruženja građana koja se predstavljaju kao organizatori”.

“To se više ne može sakriti, jer su gradska javna preduzeća vidno angažovana u postavljanju mizanscena za igrokaz na kojem će vlast protestvovati protiv opozicije i smenjenih urednika pokrajinskog javnog servisa”, piše u saopštenju DS.

Prema njihovoj oceni, “vrhunac licemerja i neopevane gluposti”, je poziv novinarima na današnji kontramiting, koji je i zvanično upućen iz Gradske kuće.

“Iz kabineta gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića putem službenog mejla poslat je poziv novinarima da izveštavaju sa lažnog građanskog protesta i time po ko zna koji put zloupotrebljena gradska institucija u kojoj (gradonačelnik Novog Sada Miloš) Vučević i njegovi saradnice nezasluženo sede već četiri godine”, dodala je DS.

DS je podsetila vlast u Srbiji da gradske institucije u Novom Sadu pripadaju svim građanima, pa su zbog toga ljudi koji rade u njima “dužni da se u političkom životu drže striktno neutralno i profesionalno”.

“Gradske institucije pogotovo ne smeju biti zloupotrebljene u primitivnoj propagandnoj kampanji protiv opozicije, nezavisnih institucija i novinara koja je postala toliko vulgarna da je se čak stidi i SNS”, piše u saopštenju.

DS dodaje da je SNS “neuspešno pokušala da se sakrije iza građanskih udruženja živopisnih naziva”.

“Onima koji ni posle četiri godine vlasti nisu naučili osnovnu lekciju iz demokratije, nije mesto u javnim institucijama i na javnim funkcijama”, ocenio je DS.

Najavu protesta su potpisali Institut za borbu protiv korupcije, Unija mladih, Politikolozi bez granica, Udruženje za zaštitu mladih, Serbona, Odbrana izborne volje i Patku daj tati, od kojih su Odbrana izborne volje i Patku daj tati registrovane u Agenciji za privredne registre 13. juna 2016. godine, dok su još tri organizacije registrovane proleća prošle godine, jedna je iz 2014. a jedna iz 2012. godine.

E-mail poruka je sa adrese savetnice gradonačelnika Novog Sada za informisanje Nade Kobac, upućena šefu deska RTV Budimiru Markoviću, kao i na zvaničnu adresu informativnog programa RTV gde su mogli da ga vide svi novinari, a navodi se precizna satnica, govornici, celokupan program, kao i pojedini govornici.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga