DS: Maja Gojković ojadila budžet Novog Sada

Za aktuelnu propast Novog Sada najveću krivicu snosi gradonačelnik Vučević

02. apr 2014

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je danas visoku funkcionerku Srpske napredne stranke (SNS) da je kriva za sklapanje štetnog ugovora sa preduzećem ATP Vojvodina.

DS je u saopštenju za javnost optužio Gojkovićevu da je kao gradonačelnica Novog Sada ispred Srpske radikalne stranke u periodu od 2004. do 2008. godine sklopila ugovor sa ATP Vojvodinom i time „ojadila budžet“ Novog Sada za više od 400 miliona dinara.

„Ona je time uništila i više od hiljadu radnih mesta“, naveo je DS, koji je za Maju Gojković rekao i da je do sada promenila pet političkih stranaka.

„Njen stranački kolega i naslednik na mestu gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević poziva na lokalne izbore da bi zamaskirao činjenicu da je Novi Sad u kolapsu i da nisu u stanju da obezbede ni obroke za 15.000 mališana u predškolskoj ustanovi“, naveo je DS.

Ta stranka je optužila Vučevića da kroz kritikovanje koalicionih partnera zapravo želi da prikrije sopstvenu nesposobnost i odgovornost za „katastrofalno stanje“ u Novom Sadu.

„Kontinuirani izbori na svim nivoima su jedina ideja i program koje SNS nudi sve dok ima birača, jer im je to idealna prilika da rade ono što najbolje i umeju: da dele funkcije, pasoše, nabavke, mesta u ministarstvima i komunalnom sektoru“, piše u saopštenju.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga