DS: Maja Gojković da odgovara za aferu ATP Vojvodina

Očigledna krivična odgovornost Maje Gojković za štetu nanetu Novom Sadu

10. okt 2013

Novosadski odbor Demokratske stranke optužio je danas republičke vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom (SNS) da primenjuju „selektivnu pravdu“ i upitao kako je moguće da bivša gradonačelnica glavnog grada Vojvodine Maja Gojković nikada nije odgovarala za aferu sklapanja štetnog ugovora sa preduzećem ATP Vojvodina.

Novosadski odbor DS je dostavio Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu dostavio presudu Vrhovnog kasacionog suda iz maja ove godine, prema kojoj se Gradu Novom Sadu nalaže da ATP Vojvodini isplati četiri miliona evra,

Prema navodima DS-a, iz te presude proizlazi „očigledna krivična odgovornost“ Maje Gojković za štetu koju su pretrpeli građani Novog Sada, a s obzirom da je ona u to vreme bila gradonačelnica.

„Postavljamo pitanje: zašto se (visoki funkcioner DS) Borislav Novaković nalazi u pritvoru, iako je sve radio u skladu sa zakonom. S druge strane, Maja Gojković nije odgovarala za višemilionsku štetu koju je nanela Gradu ugovorom sa ATP Vojvodina, i to samo zato što je članica predsedništva SNS“, ocenjuje se u saopštenju.

DS je ocenio i da u Novom Sadu „postoje dva lica pravde“ i poručio da neće ćutati dok se njihovi članovi „linčuju i osuđuju u medijima“.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga