DS: LSV da, pre pogleda u tuđe, očisti svoje dvorište

DS ocenila da se LSV pridružila vulgarnom rečniku i da je uspela da dobije pohvale od svojih novih političkih prijatelja - SNS

01. jul 2016

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) ocenio je danas da se Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) svojim jučerašnjem saopštenjem pridružila vulgarnom rečniku kojim se danas sa mnogih strana napada DS i uspela da dobije pohvale od svojih novih političkih prijatelja – Srpske napredne stranke (SNS).

Novosadski odbor LSV saopštio je juče danas da “sa žaljenjem prati urušavanje DS”, nakon što su tokom dana razmenjena oštra saopštenja između DS i SNS pred današnju sednicu Skupštine grada, na kojoj bi trebalo da bude izabran gradonačelnik Novog Sada.

Vojvođanske demokrate su poručile da su „dirnute činjenicom da LSV sa žaljenjem prati urušavanje DS“, što im želi da reše barem deo svojih problema, što je i LSV konstatovala činjenicu „o nizu korupcionaških afera sa kojima se DS dovodi, u vezu“.

„Ali želimo da ih podsetimo da su nas, do pre nekoliko dana, SNS i drugi naši politički neistomišljenici napadali da smo zajedno učestvovali u nastanku tih, takozvanih afera. Sada je LSV za SNS odjednom čista i nevina. Moralno, nema šta“, piše u saopštenju DS.

Ta stranka je poručila LSV da, pre pogleda u tuđe dvorište, očisti svoje.

„Podsećamo ih, isto tako, da je ‘to što je ostalo od DS’ dobilo veću podršku građana Vojvodine na pokrajinskim izborima od LSV i pored gromoglasnih najava i očekivanja istorijskog rezultata LSV“, dodaje se u saopštenju.

DS je Ligi poželela političku sreću u „novom zagrljaju“ i navela da sa interesovanjem očekuje odgovor na pitanje da li će LSV prihvatiti stav SNS da Novi Sad nije glavni grad Vojvodine, ili će ga SNS priznati za glavni grad.

„Ili da li će LSV odustati od zalaganja za sudsku, izvršnu i zakonodavnu vlast u Vojvodini, ili će SNS to prihvatiti. Da ne spominjemo VANUK, policijsku upravu za Vojvodinu ili Statistički zavod Vojvodine“, navele su demokrate.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga