DS: Lažne naslovnice NIN-a odnete u Gradsku kuću u Novom Sadu

"Vraćamo vam vaše smeće od kojeg smo očistili grad"

06. dec 2019

Aktivisti Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu odneli su danas u Gradsku kuću plakate sa montiranom naslovnicom nedeljnika NIN, na kojoj je slika Zvezdana Jovanovića koji prima NIN-ovu nagradu, a koji su u sredu izlepljeni u više delova tog grada.

Ovim činom novosadski DS je želeo da poruči da su jedini motiv da štampaju te plakate imali ljudi iz Srpske napredne stranke (SNS) koji su na vlasti u Novom Sadu.

Te plakate je prethodno Omladina DS Novi Sad uklonila, a reč je o plakatima sa lažnom naslovnom stranicom nedeljnika NIN koji pokazuju sliku Zvezdana Jovanovića, pravosnažno osuđenog za ubistvo nekadašnjeg predsednika Vlade Srbije i Demokratske stranke Zorana Đinđića.

Kako je objasnio predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu Nebojša Novaković, plakati su vraćeni gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću kao „šefu organizacije koja je nesumnjivo te plakate štampala i lepila po gradu“.

„Pretpostavljam da će Vučević reći da nema veze sa ovim, ali mi nemamo nikakvu sumnju u to da su on i njegovi partijski saradnici odgovorni za to što smo juče gledali lice čoveka koji je usuđen zbog ubistva premijera ove zemlje. Samo Srpska napredna stranka ima resurse pomoću kojih može da štampa ove plakate i da ih slobodno lepi po gradu, bez bojazni da će ih bilo koja državna institucija ili organ u tome zaustaviti“, rekao je Novaković na konferenciji za novinare ispred Gradske kuće.

On je rekao da „samo trenutna vlast u Srbiji ima motiv da ovo radi“.

„Zato odgovornost za ovo snosi šef novosadskog ogranka vladajuće stranke, a to je Miloš Vučević. Stoga smo njemu i vratili plakate, sa samo jednom porukom – Pročitali smo vas, ovo je vaše. Vraćamo vam vaše smeće od kojeg smo očistili grad„, rekao je Novaković.

On je upozorio da su plakati sa lažnom naslovnom stranicom NiN-a na kojim piše da je Zvezdan Jovanović dobio Ninovu nagradu, „direktna pretnja redakciji tog lista i najgnusniji oblik ugrožavanja bezbednosti novinara.

„To je ujedno i pretnja svim ostalim novinarima koji se usuđuju da pišu o korupciji i kriminalu samog vrha državne vlasti“, ocenio je on.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga