DS Kula pozvao političke partije na bojkot izbora u toj opštini

"Srpska napredna stranka želi da eliminiše svaku mogućnost fer i demokratskih izbora"

08. nov 2018

Opštinski odbor Demokratske stranke u Kuli pozvao je danas sve političke partije da bojkotuju vanredne izbore koji su u toj opštini raspisani za 16. decembar 2018. godine jer, kako su naveli, nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi za raspuštanje lokalne skupštine i raspisivanje izbora.

Lokalni DS smatra da su ti izbori „veštački izazvani i nezakonito raspisani“, jer građani nisu čuli zvaničnu ostavku aktuelnog predsednika opštine Velibora Milojičića, skupština nije razmatrala niti potvrdila njegovu ostavku, a od dana kada su mediji izvestili o ‘mogućoj ostavci’ niko u javnosti nije saopštio razloge zbog kojih je podneta“.

Bojkot je jedini način da se ukaže na duboko kršenje demokratskih načela u Kuli, kao i na grubo kršenje zakona, kojim vladajuća Srpska napredna stranka želi da eliminiše svaku mogućnost fer i demokratskih izbora“, piše u saopštenju.

Navodi se da su razlozi raspisivanja tih izbora toliko čuvani u tajnosti, da su odbornici DS u Skupštini opštine Kula morali po Zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja da traže kopiju ostavke da bi se uverili u ono što su čuli u medijima.

Dodaje se da Skupština Kule do danas još uvek nije dostavila traženi dokument po zakonu.

„Ukoliko pristanemo, kao političke partije, da učestvujemo u ovom nedemokratskom činu, zajedno sa SNS ćemo biti saučesnici u još jednom obmanjivanju i manipulaciji sa voljom i glasovima građana naše opštine„, dodaje DS.

Podržali su i odluku Saveza za Srbiju da će bojkotivati izbore u Kladovu i Doljevcu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga