DS: Korupcija u organizaciji novogodišnjih programa u Novom Sadu

"Mehanizam pomoću kojeg se novac građana Novog Sad preliva u džepove pojedinaca i organizovanih grupa iz sadašnje vlasti"

18. dec 2016

Opoziciona Demokratska stranka (DS) pohvalila je danas gradsku vlast zbog odluke da tokom zimskih praznika ukrasi grad i organizuje posebne programe za građane i goste Novog Sada, ali je ocenila da se praznični programi realizuju “po neprihvatljivo visokim troškovima, te da postoji više nego osnovana sumnja na korupciju”.

“Prema raspoloživim podacima, samo za troškove prazničnog ukrašavanja grada i program ‘Ledena šuma’ u Dunavskom parku iz gradskog budžeta je plaćeno više od 16 miliona dinara, što je potpuno neprimereno u sadašnjim ekonomskim i socijalnim prilikama u Novom Sadu, a sam program ‘Ledena šuma’ realizuju osobe povezane s ljudima iz gradske vlasti”, navodi se u saopštenju za javnost.

DS je naveo da je ovlaštena osoba u udruženju Kvart medija, u trenutku kada im je dodeljeno 5,8 miliona dinara iz gradskog budžeta za program postavljanja klizališta i božićnog vašara “Ledena šuma” u Dunavskom parku u strogom centru grada, bio sadašnji direktor jednog javnog preduzeća, inače blizak prijatelj člana Gradskog veća zaduženog za resor iz kojeg su pomenutom udruženju preneti budžetski novci.

“Privatne veze tog tandema dobro su poznate u DS-u, budući da su se obojica učlanili u DS u vreme kada je naše stranka bila na vlasti i da su u međuvremenu obojica ‘preleteli’, opet u vladajuću, Srpsku naprednu stranku”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je trenutno kao ovlašćena osoba u udruženju Kvart medija upisana supruga uticajnog funkcionera vladajuće stranke, što sve zajedno čini “više nego očiglednim” čitav mehanizam pomoću kojeg se novac građana Novog Sad preliva u džepove pojedinaca i organizovanih grupa iz sadašnje vlasti.

DS je upitao i ko je dao odobrenje da se prekopava Dunavski park koji predstavlja zakonom zaštićeni spomenik prirode i šta u tom privatnom projektu radi JKP Gradsko zelenilo.

(Autonomija, foto: novisad.rs)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga