DS: Korhec daje neprihvatljive izjave

DS optužuje Korheca da kao predsednik Nacionalnog saveta podržava SVM na izborima

03. apr 2012

Subotički odbor Demokratske stranke kritikovao je predsednika Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Tamaša Korheca zbog njegove izjave u kojoj je javno i zvanično podržao Savez vojvođanskih Mađara u izbornoj kampanji i “priznao da u protekle dve godine SVM utiče na rad Nacionalnog saveta Mađara”.

Korhec je, kako je navedeno, izjavio da Nacionalni savet Mađara u predstojećim izborima podržava SVM i dodao da „nikada nisu tajili da u Nacionalnom savetu Mađara ostvaruju politiku koju vodi SVM i da u takvom obliku pomažu SVM i u predizbornoj kampanji“.

Za Demokratsku stranku je to neprihvatljivo, budući da Nacionalni savet Mađara treba da se zauzima ne samo za Mađare koji podržavaju SVM, nego ravnopravno za sve Mađare koji žive u Vojvodini – rečeno je u subotičkoj organizaciji DS-a. – Pre četiri godine je gospodin Korhec u izborima nastupao na listi SVM-a, tada je imao mogućnost da politizira, sada međutim to kao predsednik nacionalnog saveta ne može da čini – izneo je stav DS-a Robert Santo.

(Magyar szo)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga