DS: Kongres SRS u Hrtkovcima pokazuje da politički ekstremizam ima institutucionalnu zaštitu

"Budućnost Srbije danas je zarobljena na jednom privatnom posedu, ostavljena da njome rukuje osuđenik na piru kojim se veliča zločin i učinjeno zlo"

04. maja 2019

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je održavanjem Kongresa Srpske radikalne stranke (SRS) u Hrtkovcima upućena poruka svim demokratski orijentisanim građanima sa humanističkim idejama da je Srbija u 21. veku zemlja u kojoj politički ekstremizam ima političko pokroviteljstvo i institucionalnu zaštitu.

„U situaciji kada je prostor za drugačije mišljenje i alternativu brutalno sužava, na političkoj sceni se ustupa mesto da Vojislav Šešelj nesmetano zastupa opskurne, fašističke ideje“, navedeno je u saopštenju DS.

U DS se pitaju koliko su se danas u Srbiji udaljili normativno i stvarno „kada se dopušta razapinjanje šatre i otvoren mikrofon pravosnažno osuđenom licu koje je razapinjalo svoje neistomišljenike pretnjama i uvredama“.

Ukazuju i da vlasti u Srbiji nije stalo do progresa, demokratske transformacije društva, mira i saradnje i raskida sa prošlošću o čemu govori, kako je navedeno, „odnos prema negaciji i same mogućnosti da se normalnost i tolerancija uspostave, što jeste Vojislav Šešelj i njegova politika“.

„Budućnost Srbije danas je zarobljena na jednom privatnom posedu, ostavljena da njome rukuje osuđenik na piru kojim se veliča zločin i učinjeno zlo“, navodi se u saopštenju i ukazuje da „vlast to ne smatra povodom za primenu zakona“.

DS je pozvala građane, „koji žele drugačije sutra“, da se večeras okupe ispred Terazijske česme u Beogradu i „izbore za vrednosti koje garantuju boljitak“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga