DS: Koliko Vučić treba da plati jer je građane nazvao ološem?

Represija i zastrašivanje su sve što ovaj režim zna

02. sep 2016

Demokratska stranka (DS) pitala je danas povodom novčanog kažnjavanja penzionera iz Gornjeg Milanovca zbog uvrede premijera Srbije „koliku kaznu će platiti Aleksandar Vučić koji je pre nekoliko dana građane Srbije uvredio nazvavši ih ološem“.

„Kao da nije dosta što vlada kažnjava i ponižava građane svakoga dana, vređa ih ubeđujući ih da žive sve bolje i da se zemlja razvija, sada ih i novčano kažnjava zbog toga sto iskazuju svoje nezadovoljstvo“, ocenila je DS u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da su „represija i zastrašivanje“ sve što „ovaj režim zna“.

„Ali, baš kao što im nije uspelo ni devedesetih godina da bilo koga silom ućutkaju, tako neće ni sada“, piše u saopštenju.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ranije je odbacujući kritike da se u sport u Srbiji ne ulaže dovoljno, više puta rekao da su „ološ“ oni ljudi koji su „vređali sportiste“.

On je kazao da su „ološ“ oni koji su govorili Davoru Štefaneku da svoje zlato treba da baci u blato, kao i onima koji su ružno govorili o atletičarki Ivani Španović nakon što je rekla da je država u nju dovoljno ulagala, kao i oni koji su kritikovali vaterpolistu Andriju Prlainovića, jer smatra da država ne ulaže dovoljno u sport.

Prekršajni sud u Valjevu kaznio je sa 55.000 dinara penzionera iz Gornjeg Milanovca Ratka Jerinića (68) zato što je iz kombija, kao suvozač, dok je prolazio pored saobraćajca na Ibarskoj magistrali kroz prozor opsovao premijera Srbije Aleksandra Vučića, objavio je čačanski portal Morava Info.

Jerinić je osuđen zbog prekršaja Zakona o javnom redu i miru sa 55.000 dinara, a sa još 5.000 dinara zbog toga što nije nosio ličnu kartu. Dužan je da plati i još 5.000 dinara za troškove prekršajnog postupka. Tako da ukupna kazna za Jerinića iznosi 65.000 dinara.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga