DS: Ko je posekao stabla u Novom Sadu

Nezamislivo da neko neovlašćeno poseče stabla na javnoj površini u centru grada, a da lokalna vlast o tome ništa ne zna

07. jula 2015

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu pitao je danas  gradonačelnika Miloša Vučevića ko je posekao stabla u Ulici Miloša Bajića i s kojim ciljem je to urađeno.

U saopštenju DS se Vučeviću poručuje i da kaže, ukoliko gradska vlast nije posekla drveće u centru grada, kao što je u svom zvaničnom saopštenju ustvrdilo Javno komunalno preduzeće Gradsko zelenilo, šta je preduzeo kako bi vinovnici seče bili otkriveni i primerno kažnjeni.

Novosadske demokrate su istakle da je u civilizovanom svetu nezamislivo da neko neovlašćeno poseče stabla na javnoj površini u centru grada, a da lokalna vlast o tome ništa ne zna. Tako nešto, dodaje se, moguće je samo u gradu bez domaćina i odgovorne uprave, kakav je pre bezmalo tri godine postao i Novi Sad.

„Stabla su posečena u subotu, 3. jula, usred dana i po izuzetno velikoj vrućini, baš na prostoru na kojem gradska vlast namerava da gradi javnu garažu. Seča se, međutim, ne može pravdati potrebom da se pripremi teren za skoru izgradnju, budući da je lokalna uprava samo najavila kako će na tom mestu iza Muzeja Vojvodine podići novu garažu, dok neophodne urbanističke i druge odluke, bez kojih gradnja ne može početi, tek treba da se napišu i usvoje. Zbog toga opravdano protestuju i građani i organizacije koje se bore za zaštitu životne sredine, dok gradska vlast ćuti“, piše u saopštenju DS.

Ta stranka je ocenila da drukčije ne može ni biti ako se zna da je Vučević praktično napustio položaj gradonačelnika i vođenje grada prepustio nelegitimnim i neformalnim  interesnim grupama, dok se on isključivo bori za  svoj lični napredak u stranačkoj hijerarhiji.

„Misteriozna seča stabala usred grada je samo još jednom potvrdila koliko je Demokratska stranka bila u pravu kada je javno ukazivala na tu očiglednu činjenicu“, zaključuje se u saopštenju novosadske DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga