DS: Ko je odgovoran za Pozorište mladih

Članovi UO Pozorišta mladih iz reda lokalne samouprave podneli su ostavke

27. nov 2014

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) izrazio je danas zabrinutost zbog poslednjih dešavanja u Pozorištu mladih. Iz kabineta gradonačelnika Novog Sada saopšteno je da je bivša direktorka te ustanove imenovana za savetnicu gradonačelnika.

U saopštenju DS se ističe da najstarije lutkarsko pozorištenije prvi put predmet obračuna koalicionih parnera i da DS glasno staje u odbranu pozorišta i svega što ono predstavlja.

„Nedopustivo je da se u pozorištu za decu vode borbe nalik mafijaskim obračunima oko plena. Optužbe za finansijske malverzacije koje je upravni odbor pozorišta izneo na račun dosadašnje direktorke, kao i podneta krivična prijava ne mogu ostati neistražene. Ukoliko finansijske malverzacije postoje, potrebno je odgovorne privesti licu pravde. Ukoliko se utvrdi da su optužbe neosnovane, odgovornost snose oni koji su izneli lažne tvrdnje“, poručile su novosadske demokrate.

U toj stranci su pozvali nadležne da se pitanjem odgovornosti u ovom slučaju pozabave do kraja.

„Članove koalicije na vlasti pozivamo da interes kulturne institucije od nemerljivog značaja stave ispred svojih interesa, ali i da pokažu da ih je prošlost ipak naučila razumevanju i poštovanju kulture i svih zaposlenih u ovoj oblasti“, piše u saopštenju novosadskog DS.

Delić nova savetnica gradonačelnika Novog Sada

Novi SadTijana Delić imenovana je za savetnicu gradonačelnika Novog Sada u oblasti kulture, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika.

Kako se dodaje, bivša direktorka Pozorišta mladih je svojim dosadašnjim radom u toj ustanovi, projektima, rezultatima,stručnošću i vizijom kulturne politike zadobila poverenje stručne javnosti i podršku gradonačelnika Novog Sada da kao nestranačka ličnost učestvuje u kreiranju kulturne politike Grada Novog Sada i kao deo tima doprinese cilju da Novi Sad 2021. godine postane Evropska prestonica kulture.

„Zbog imenovanja na novu funkciju Tijana Delić je podnela ostavku na mesto direktora Pozorišta mladih u Novom Sadu“, dodaje se u saopštenju.

U njemu se dodaje i da su na poziv gradonačelnika Novog Sada članovi Upravnog odbora Pozorišta mladih iz reda lokalne samouprave podneli ostavke, a gradonačelnik im se zahvalio na dosadašnjem radu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga