DS: Jovanov širi govor mržnje i iznosi notorne neistine

"Po običaju, izgovori se laž, bez ikakvih konkretnih podataka"

24. avg 2016

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je danas potpredsednika Srpske napredne stranke (SNS) Milenka Jovanova da iznosi “notorne neistine” o prethodnoj Pokrajinskoj vladi koju je predvodio DS i zatražio od njega da saopšti kojim je to organizacijama prethodna pokrajinska vlast delila budžetski novac.

Jovanov je prethodno izjavio da je Pokrajinska vlada, na čelu sa predsednikom DS-a Bojanom Pajtićem, ostavila praznu kasu i da je “za 120 sekundi potrošila 120 miliona na finansiranje projekata sebi bliskih ljudi ili organizacija“.

“Ovo je notorna neistina u funkciji širenja dalje netrpeljivosti i traženja alibija za svoj neuspeh. Po običaju, izgovori se laž, bez ikakvih konkretnih podataka. Javno pozivamo gospodina Jovanova da objavi na koji način su ta sredstva potrošena i ko su te ‘bliske organizacije i ljudi’ o kojima je govorio i da, bar jednom, svoje otrovne izjave potkrepi odgovarajućom argumentacijom”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je podsetila da je Jovanov do pre godinu dana, kao potpredsednik Demokratske stranke Srbije i njen pokrajinski poslanik, govor mržnje usmeravao ka stranci čiji je danas potpredsednik.

“Svi se sećamo izraza koje je tada koristio govoreći o SNS-u koje su izazivale nelagodnost čak i kod političkih oponenata SNS-a. Taj sindrom janičarstva, gde se preletači svojski trude da se što više svide novom gospodaru, dobro nam je poznat i on objašnjava ponašanje gospodina Jovanova”, navodi se u saopštenju.

SNS: Pokazaćemo kako Vojvodina ponovo može da bude bogata

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da će pokazati “kako Vojvodina ponovo može da bude bogata i uspešna kada se radi pošteno i odgovorno”.

“Jasno nam je da to smeta ostacima ostataka lopovskog žutog pokrajinskog režima, kao i da oni to ne mogu da razumeju. Narod u Vojvodini je od lopovske vlasti Demokratske stranke (DS) doživeo zulum, koji bi bio nastavljen da žutom novosadskom sultanu i njegovim žutim agama i begovima narod na izborima nije poslao svilen gajtan”, naveo je u saopštenju za javnost Medija centar SNS-a za Vojvodinu.

Dodaje se da “polako ali sigurno na svetlo izlaze sva nepočinstva i nezakonite radnje” koje je DS počinio za 16 godina vladavine uu Vojvodini.

“SNS svakodnevno demontira lopovski sistem koji su gajili 16 godina u Vojvodini i koji je funkcionisao samo u jednom pravcu: od pokrajinskog budžeta do njihovih džepova, bez međustanica”, piše u saopštenju.

Dodaje se da zbog toga danas još uvek ne radi medicinski institut Kamenica dva, deca nisu smeštena u objekat Heterlend u blizini Novog Bečeja, građani se ne voze Banatskom magistralom, Žeželjevim mostom i tunelom kroz Frušku goru.

“Ali to njima nije bitno, jer su svoje džepove napunili, a na vlasti nisu ni bili zbog građana, nego isključivo zbog sebe i svog bogaćenja”, ocenjuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga