DS: Jedini protivnik DS je nakaradni režim Aleksandra Vučića

Saopštenje Saše Jankovića zbunjuje građane Srbije i ide u korist štete celokupne opozicije

16. avg 2017

Demokratska stranka saopštila je danas da nema nameru da vodi debatu u medijima sa sa bilo kim iz opozicije, kao ni sa predsednikom Pokreta slobodnih građana Sašom Jankovićem koji je najavio obustavu izborne saradnje sa DS pošto će demokrate sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem raditi na promeni Ustava, niti sa bilo kim iz opozicije.

„Demokratska stranka je bezuslovno podržala Sašu Jankovića na predsedničkim izborima verujući da i on zastupa ideje za koje se mi borimo. Upravo zbog toga, saopštenje Saše Jankovića zbunjuje građane Srbije i ide u korist štete celokupne opozicije pred izbore u Beogradu“, navodi se u saopštenju DS.

Kako se dodaje, DS ne smatra Jankovića ni članoce PGS svojim protivnikom i umesto debate sa Jankovićem, ili nekim drugim iz opozicije, usmeriće energiju na rešavanje ozbiljnih izazova koji su pred Srbijom.

Jedini protivnik DS je „nakaradni režim“ Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, navela je DS i dodala da će zato „nastaviti sa beskompromisnom političkom borbom“ za smenu tog režima kroz parlamentarni rad i nove predloge izmena zakona, ali i na ulici, gde će već od septembra početi razgovore sa građanima.

DS je dodala da je promena Ustava jedno od najvažnijih pitanja u postupku daljih integracija Srbije u Evropsku uniju i uspostavljanju pravne države i građanskog društva.

„Inicijativa za promenu Ustava u delu pravosuđa kojim bi pravosuđe bilo depolitizovano i lišeno svakog uticaja izvršne i zakonododavne vlasti upravo je suprotno interesima vladajuće oligarhije i Aleksandra Vučića“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da nema nikakvog zaokreta u odnosu prema vladajućoj koaliciji i da „Aleksandra Vučića i SNS mogu da smene samo oni koji imaju jasnu politiku koja od Srbije može da napravi pristojno mesto za život“.

PGS je danas saopštio da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa DS zbog toga što je predsednik DS Dragan Šutanovac „javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava“.

 

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga