DS: Izgradnja parka dinosaurusa prerasla u veliku aferu

Park treba da gradi firma koja nema zaposlenih!?

17. juna 2015

Demokratska stranka (DS) optužila je danas gradsku vlast da su kroz nameru da izgrade park dinosaurusa u Novom Sadu proizveli novu aferu, koja po svemu liči na aferu sa izgradnjom nove Međumesne autobuske stanice (MAS) u tom gradu.

“I u slučaju ‘Dino parka’, baš kao i prilikom izgradnje MAS-a, gradska vlast pokušava da javni interes i potrebe građana Novog Sada u potpunosti podredi privatnim interesima i profitu”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Novosadski odbor te stranke je zatražio od gradonačelnika Miloša Vučevića i Srpske napredne stranke da odmah zaustave realizaciju spornog projekta, kako ne bi ponovili katastrofalnu grešku koju su napravili s izgradnjom autobuske stanice, zbog koje je Novi Sad već teško oštećen i zbog koje će glavni račun verovatno tek stići na naplatu svim građanima.

DS je zatražio smenu direktora Javnog komunalnog preduzeća Gradsko zelenilo Aleksandra Bogdanovića.

U saopštenju se ocenjuje da je otvaranje ponude pristigle na javni poziv za izbor investitora koji treba da izradi makete dinosaurusa i uredi park, samo pojačalo sumnje u zakonitost čitavog procesa, jer je dostavljena samo jedna ponuda, i to od firme „Lagrota internacional“ za koju se od početka u tom javnom preduzeću govorilo da će dobiti posao i čiji naziv je i sam Bogdanović “neoprezno spominjao” znatno pre raspisivanja javnog poziva.

DS je naveo da je reč o jednočlanom privrednom društvu bez zaposlenih, koje je registrovano za „nespecijalizovanu trgovinu na veliko“ i koje je u poslednjoj godini za koju postoje registrovani podaci ostvarilo ukupan promet od blizu 12 miliona dinara i dobit od samo 42.000 dinara.

Ta stranka je podsetila da na reči direktora Gradskog zelenila da će “Lagrota internacional” u izgradnju „Dino parka“ uložiti 400.000 evra, odnosno 48 miliona dinara i dodala da je to tačno četiri puta više od ukuponog godišnjeg prometa te firme u prethodnom periodu.

“Firma bez zaposlenih i godišnjom dobiti od od 350 evra, samo u bajkama Aleksandra Bogdanovića može u roku od 45 dana investirati 400.000 evra”, naveo je DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga