DS: Izbori u Vojvodini na proleće 2016. godine

Članovi SNS-a uništavali vojvođanske vrednosti tokom devedesetih godina prošlog veka

12. avg 2015

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da će pokrajinski izbori biti održani na proleće 2016. godine i ocenio da borbu za Vojvodinu kao snažnu autonomnu zajednicu mogu voditi samo politički istomišljenici, a nikako Srpska napredna stranka.

“Sledeći pokrajinski izbori, na proleće 2016. godine, biće opredeljenje za Vojvodinu okovanu centralizmom ili za Vojvodinu kao snažnu autonomnu zajednicu. Borbu za Vojvodinu i njenu vodeću progresivnu ulogu u Srbiji mogu efikasno voditi samo politički istomišljenici i oni koji dele zajedničku viziju njene budućnosti”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da će se, u suprotnom, “politički bućkuriš pretvoriti u istorijski bućkuriš” koji se više neće moći ispraviti.

Navodi se da Vojvodina predstavlja, zbog svoje multietičnosti, multinacionalnosti i multikonfesionalnosti, jedinstven vrednosni sistem, ne samo u Srbiji nego i u Evropi i navodi da su sadašnji članovi SNS-a uništavali vojvođanske vrednosti tokom devedesetih godina prošlog veka.

“Oni i sada dižu ruke u Skupštini Vojvodine za smanjenje njenih nadležnosti, ne protive se gašenju Elektrovojvodine, glasaju protiv mogućnosti da se prijemni ispiti na fakultetima polažu na maternjim jezicima, a osnivanje ustanova kulture u Vojvodini proglašavaju za separatizam”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga