DS: Iza urbanističkih odluka novosadskih vlasti stoje krupni kapital i korupcija

Uništavanje urbanističkog nasleđa Novog Sada

06. sep 2015

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da postoji osnovana sumnja da u pozadini naoko potpuno nelogičnih urbanističkih odluka gradske vlasti u Novom Sadu stoje interesi krupnog kapitala i korupcija.

“Interesne grupe koje vladaju Novim Sadom završavaju svoje poslovne kombinacije koje prete da trajno naruže naš grad. Građani Novog Sada ne smeju dozvoliti da njihov grad postane dugogodišnji poligon za igre i eksperimente političkih amatera sumnjivih namera koji su pre tri godine zauzeli Gradsku kuću”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je pozvala nadležne državne organe da utvrde kolika je realna tržišna vrednost klupe koja je postavljena na renoviranom Trgu Republike a koju su gradske vlasti platile 1,8 miliona dinara.

DS je zatražio i da se ispitaju izmene urbanističkih planova prema kojima će se u centru grada graditi soliter od 13 spratova, a što su kritikovali brojni urbanisti i arhitekte, koji tvrde da će na taj način trajno biiti naružen centar grada.

“Kako se dogodilo to da se urbanistički planovi za centar grada menjaju baš tako da pogoduju firmi ispod čijeg logotipa je zimus na Trgu slobode pevala estradna zvezda Svetlana Ražnatović”, upitao je DS.

Ta stranka je ocenila da su urbanistički zahvati u centru Novog Sada potpuno u suprotnosti sa onim što su decenijama unazad stvarale generacije novosadskih urbanista i graditelja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga