DS: Iza privatizacije lokalnih medija stoji SNS

Privatizacija lokalnih medija biće transformacija tih medija u Vučićeva stranačka glasila

07. avg 2015

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da sumnja da iza privatizacije Novosadske televizije, ali i drugih lokalnih medija, stoji Srpska napredna stranka (SNS).

Agencija za privatizaciju navela je juče da je Novosadska televizija prodata za 174.950 evra preduzeću Srbijadanas d.o.o. iz Novog Beograda.

Novosadske demokrate su ocenile da su građani Novog Sada, umesto gradskog informativnog centra, sada dobili stranačko glasilo SNS, a da će sadašnja gradska vlast kroz razne konkurse učestvovati u finansiranju te televizije.

„Tako će građani Novog Sada i indirektno finansirati demagogiju Srpske napredne stranke“, piše u saopštenju DS.

U toj stranci su istakli da se, ako se samo letimično pogleda onlajn izdanje novina koje uređuje kupac Novosadske televizije, može primetiti da članci izgledaju kao da ih je lično pisao Aleksandar Vučić.

„Ono što posebno baca sumnju na ovu privatizaciju je to što je kupac Srbijadanas d.o.o. osnovana i registrovana tek 6. marta prošle godine, odnosno postoji tek nešto više od godinu dana, sa upisanim novčanim kapitalom od svega 50 hiljada dinara“, dodaje se u saopštenju.

U DS su ocenili i da je, u sklopu priprema za predstojeće izbore, a u nedostatku bilo kakvih investicija i realizacija projekata, SNS kao jedini adut u predizbornoj kampanji ostala apsolutna kontrola najvećeg broja medija u Srbiji.

U toj stranci su istakli i da su ranije upozoravali da će privatizacija lokalnih medija biti uglavnom transformacija tih medija u Vučićeva stranačka glasila.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga