DS: Laž da je hiljade građana potpisalo inicijativu o ukidanju zvanja Pajtiću

Da li je sledeći korak revizija svih do sada donetih nagrada i priznanja?

23. maja 2015

Opštinski odbor Demokratske stranke (DS) u Beočinu ocenio je danas da je odluka o ukidanju zvanja počasnog građanina u tom mestu, koje je predsedniku Pokrajinske vlade Bojanu Pajtiću dodeljeno 2009. godine, necivilizacijska i sramna.

U saopštenju beočinske DS se navodi i da je laž da je hiljade građana potpisalo inicijativu o ukidanju zvanja Pajtiću, a da se u skupštinskom materijalu našlo šturo stranačko saopštenje.

„Na zahtev odborničke grupe DS i LSV da se dostave inicijativa i potpisi tih građana, predsednik skupštine Stevan Đurđević (SPS) odbio je to da učini jer mu je to, po njegovim rečima, zabranjeno od strane predsednika opštinskog odbora SNS Mitra Milinkovića“, istakle su beočinske demokrate.

Prema njihovim rečima, nijedan odbornik nije video „inicijativu građana“, a dva obrazloženja, do kojih su došli, potpisala su samo građanina, koji su članovi SNS.

U saopštenju se dodaje i da je sednica, na kojoj je doneta sramna odluka, protekla u krajnje nedemokratskoj i nefer atmosferi.

„Plašeći se diskusije povodom ovog pitanja, čak je i zaključena lista govornika,a poslovnik prekršen jer predsednik SO nije dozvolio repliku odbrornicima DS. Skupština opštine je ovim činom izgubila svako dostojanstvo, unizila sve do sada nagrađivane dobitnike svih nagrada i priznanja, ispolitizovala do najgrubljih granica dodelu opštinskih nagrada i priznanja“, ocenjuje se u saopštenju DS u Beočinu.

U njemu se pita i da li je sledeći korak revizija svih do sada donetih nagrada i priznanja, pa i svetosavskih povelja, koje se dodeljuju učenicima.

Beočinski odbor DS je istakao da se, zahvaljujući Pokrajinskoj vladi, u periodu od 2005. godine, pa do danas, u tu opštinu uložilo preko milijardu dinara za kapitalne i infrastrukturne projekte od značaja za građane opštine Beočin.

„Završen je Sportski centar u Beočinu, otvoren centar za kongresni turizam na Andrevlju, izgrađeni i rekonstruisani putevi, obnovljen Dom kulture u Lugu i mnoštvo drugih projekata značajnih za razvoj jedne lokalne samouprave“, piše u saopštenju.

Od dana preuzimanja vlasti od strane SNS u Beočinu, dodaje se, već peti mesec za redom se ne radi ništa.

„Osim što se svađaju mesđusobno, dovode cirkus i pevačice Granda, uposlili su preko 20 lica u javna preduzeća i ustanove. Opštinski dbor SNS na sednicama se bavi stvarenjem spiskova nepodobnih, koji su zaposleni u javnim preduzećima i u stanovama i kojima treba dati otkaz i te dopise šalju u opštinsku opravu na realizaciju. Da mogu članovima Demokratske stranke bi kao Jevrejima u Drugom svetskom ratu vezali žute trake oko ruke. Ucenjuju, prete, traže novac za ostajanje na radnom mestu svakom ko nije član SNS-a“, piše u saopštenju DS u Beočinu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga