DS i SNS zajedno u vlasti u Sremskim Karlovcima

Dobili dozvolu od Vučića?

09. okt 2013

Vladajućoj koaliciji u Sremskim Karlovcima, koja je predvođena Demokratskom strankom (DS), pridružili su se i odbornici Srpske napredne stranke (SNS).

Radovan Mišić iz SNS zamenio je na sinoćnoj sednici na mestu predsednika Skupštine opštine Rajka Marinkovića iz redova Ujedinjenih regiona Srbije (URS), koji je izabran za zamenika predsednika opštine.

SNS-u je pripalo je jedno mesto u Opštinskom veću, kao i dva mesta u Upravnom odboru Turističke organizacije Sremskih Karlovaca.

Pored DS, SNS i URS, u vladajućoj koaliciji su i odbornici Socijalističke partije Srbije i Lige socijaldemokrata Vojvodine, dok su u opoziciji odbornici Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije i Dveri.

Predsednik opštine Milenko Filipović iz DS-a rekao je novinarima da je dogovor sa lokalnim SNS-om značajan za unapređenje funkcionisanja opštine.

„Na zahtev naprednjaka da ih pustimo u vlast, izašli smo im u susret jer kao prave demokrate smatramo da treba svakom dati šansu da uradi za lokalnu samoupravu ono što je obećavao“, kazao je Filipović.

Pojedini mediji preneli su da je lokalni odbor SNS-a dobio dozvolu od predsednika stranke Aleksandra Vučića da uđu u koaliciju sa DS u Sremskim Karlovcima.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga