DS i SDS predložile Nevenu Ružić za novu poverenicu za informacije od javnog značaja

"Od ključnog značaja je da ova institucija ostane nezavisna"

20. juna 2019

Poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) i Socijaldemokratske stranke predložile su Odboru za kulturu i informisanje Skupštine Srbije Nevenu Ružić za novu Poverenicu za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, saopšteno je danas.

Kako se navodi, poslanička grupa je takvu odluku donela odgovarajući na poziv koji joj je uputilo više od 60 nevladinih organizacija, među kojima su i CRTA, Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Jukom, Transparentnost Srbija, Autonomni ženski centar, BIRN, Istinomer, Građanske inicijative, Beogradski centar za ljudska prava, NUNS i drugi.

„DS i njeni poslanici uvek su se vodili isključivo interesima građana, a stvari koje su ovoliko značajne uvek smo radili u dogovoru sa organizacijama civilnog društva i stručnjacima. Od ključnog značaja za poštovanje zakona, uspostavljanje vladavine prava i ostvarivanje prava građana na pristup informacijama od javnog značaja jeste da ova institucija ostane nezavisna, da je vode ljudi koji su već dokazali da to rade stručno, oslobođeno od pritisaka, transparentno i profesionalno“, navela je DS.

Ta stranka je najavila da će nastaviti da se bori za vladavinu pravi i bojkotom rada Skupštine Srbije do ispunjenja zahteva građanskih protesta.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga