DS: I Mirović i Gojković bi trebalo da budu pod istragom

Borba protiv korupcije u nedavnim hapšenjima zloupotrebljava se u predizborne svrhe

27. dec 2015

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) ocenio je danas da je „krajnje apsurdno i tragično“ da potpredsednik SNS-a Igor Mirović komentariše hapšenja članova DS i Pokrajinske vlade, jer je pitanje kako on i Maja Gojković nisu optuženi za razne zloupotrebe iz doba radikalske vlasti u Novom Sadu.

„Oni su bili perjanice te vlasti. Sudska presuda u slučaju ATP Vojvodina iznova navodi na isto pitanje: kada će direktno odgovorni biti procesuirani“, piše u saopštenju DS.

Kako se dodaje, dok Novi Sad na ime obeštećenja mora da isplati više od 400 miliona dinara, „odgovorni za to ne samo da nisu na sebi osetili mehanizme pravne države i istinske borbe protiv korupcije, već u političkom i društvenom životu napreduju kako i dolikuje naprednjacima“.

Kao primer za to iz DS su naveli Maju Gojković koja je sada na čelu Skupštine Srbije, kao i imovinsku kartu Igora Mirovića, koji od poslaničke plate ili od plate državnog službenika stekao „velelepna zdanja“.

„Možda bi odgovor na to pitanje mogli dobiti jedino ukoliko gospodin Mirović bude kandidat za predsednika Pokrajinske vlade ispred SNS, jer je očigledno da njemu pravna država taj odgovor neće ni tražiti, niti će mu policija upadati u jutarnjim satima u kuću sa kamerama“, piše u saopštenju.

Dodaje se da Pokrajinski odbor DS ne želi da utiče na rad tužilaštva, ali da smatra da se borba protiv korupcije u nedavnim hapšenjima zloupotrebljava u predizborne svrhe i za novi pokušaj diskreditacije Pokrajinske vlade.

„Zato gospodine Miroviću, poštujte pretpostavku nevinosti i nemojte se radovati tuđoj nesereći, jer smo uvereni da su oni koji su danas u pritvoru žrtve političkog progona i da će nadležni organi potvrditi njihovu nevinost“, naveli su iz DS.

Igor Mirović je rekao je da je današnja vanredna sednica Pokrajinske vlade sa temom hapšenja pojedinih funkcionera Pokrajinske vlade, „vrhunac političke zloupotrebe ove institucije“ i za to optužio DS i njenog predsednika Bojana Pajtića, koji je i pokrajinski premijer.

Mirović je predvodio stotinak aktivista i funkcionera SNS koji su održali protest ispred sedišta Pokrajinske vlade u Novom Sadu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga