DS i LSV: Sprečiti katastrofu u gradskim preduzećima

"Nestručnim upravljanjem i bahatošću rukovodstava ovih preduzeća, Grad Novi Sad može da izgubi više od 800 miliona dinara"

11. okt 2013

Odborničke grupe Demokratske stranke (DS) i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražile su danas da se održi vanredna sednica Skupštine grada Novog Sada, kako bi se sprečilo propadanje pojedinih gradskih preduzeća.

Te odborničke grupe su u zajedničkom saopštenju za javnost navele da je nestručnim radom rukovodstva Javnog komunalnog preduzeća Gradsko zelenilo, gubitak ovog preduzeća za prvih osam meseci ove godine iznosio 178 miliona dinara.

Dodali su da je u proteklih godinu dana Gradsko zelenilo zabeležilo najgori poslovni rezultat u svojoj istoriji dugoj 50 godina i upozorili da, ukoliko se ne preduzmu hitne mere, postoji realna mogućnost da od 1. januara ode u prinudnu likvidaciju.

DS i LSV su i stanje u Javnom komunalnom preduzeću Stan opisale kao „katastrofalno“ i precizirali da pored neisplaćenih zarada, zabrinjavaju i neizmirene obaveze prema dobavljačima, konstantna blokada računa, žalbe na mobing, bahatost i davanje otkaza predstavnicima sindikata.

„Nestručnim upravljanjem i bahatošću rukovodstava ovih preduzeća, Grad Novi Sad može da izgubi više od 800 miliona dinara, koliko je tržišna vrednost Gradskog zelenila i Stana“, navodi se u saopštenju.

DS i LSV su predložili da Skupština grada na vanrednom zasedanju obrazuje radne grupe, čiji bi zadatak bio da u roku od 30 dana sprovedu analize i predlože mere za konsolidaciju i finansijski oporavak ova dva preduzeća, čiji je osnivač Skupština grada Novog Sada.

U Novom Sadu na vlasti je koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga