DS: Hitno pokrenuti istragu o vezama Bratislava Gašića i Zorana Jotića

"Dokazi o korumpiranosti vlasti i njenoj sprezi sa organizovanim kriminalom su brojni"

09. apr 2021

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas da se hitno pokrene istraga o navodnim vezama direktora Bezbednosne informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića sa Kruševljaninom Zoranom Jotićem Jotkom, koji se u javnosti dovodi sa najtežim krivičnim delima.

„Podrazumeva se da Gašić, dok traje istražni postupak, nipošto ne bi mogao da rukovodi jednom od najvažnijih institucija u oblasti zaštite države i ometa istragu. U demokratskim i uređenim državama apsolutno je nedopustivo da na čelu nacionalne bezbednosne agencije bude osoba koja u kriminalnom podzemlju ima reputaciju plaćenika jednog od najpoznatijih kriminalnih klanova“, navela je DS u saopštenju.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je da je Gašić bio na platnom spisku Jotića i da je tu informaciju saopštio jedan član njegove kriminalne grupe u razgovoru koji je prisluškivala policija, a koji je emitovan na suđenju.

DS navodi da su ti razgovori emitovani u Specijalnom sudu za organizovani kriminal na suđenju Jotiću i njegovim saradnicima za dvostruko ubistvo i da tako nešto nikako ne sme da ostane samo u sudskom spisu.

„Dokazi o korumpiranosti sadašnje vlasti i njenoj sprezi sa organizovanim kriminalom su brojni i očigledni i više se ne mogu sakriti nikakvom propagandom, ili ignorisanjem. Tužilaštvo mora da proveri sve ono što je policija saznala iz prisluškivanih razgovora, a Bratislav Gašić mora da odgovori na sva pitanja o svojim vezama sa podzemljem bez zaštite visokog državnog položaja koji trenutno nezasluženo zauzima“, smatra DS.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Porodica
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga