DS: Hapšenja unapred najavljena

DS postavila SNS tri pitanja i poručila da zahteva direktne odgovore

14. avg 2015

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) ocenio je danas da su unapred najavljena, markentinški obrađena i precizno isplanirana hapšenja članova te stranke, kao i trogodišnji bezobzirni pokušaji kriminalizacije aktivnosti Pokrajinske vlade, nastavljeni i jučerašnjim privođenjima odgovornih za navodne malverzacije prilikom izgradnje Specijalne bolnice za plućne bolesti „dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi.

U saopštenju vojvođanske DS se ocenjuje da su jučerašnja privođenja skretanje teme sa skandaloznih, sudski dokazanih slučajeva, svesnog nanošenja štete gradu Novom Sadu od strane Maje Gojković i njene grupe, ali i neuspešnog pokušaja donošenja zakona o kupovini državne imovine od strane povlašćenih.

„Naravno, treba skrenuti pažnju i od sve glasnijih zahteva za obelodanjivanje odgovornih za pad helikoptera i smrt sedam lica, protesta zemljoradnika zbog namere da se poljoprivredno zemljište prodaje i izdaje strancima, opšteg otpora prodaji Telekoma i nikada obelodanjenih ugovora o Beogradu na vodi“, piše u saopštenju vojvođanskih demokrata.

Ta stranka je postavila SNS tri pitanja i poručila da zahteva direktne odgovore.

„Po kojem osnovu je  konferenciji za štampu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića 07. avgusta prisustvovao izvesni građanin Stefan Cvetković  koji je postavio pitanje o Beloj Crkvi i kriminalnim radnjama Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine? Za koji medij izveštava građanin Stefan Cvetković? Da li su sednici Opštinskog odbora SNS u Beloj Crkvi, dva dana pre hapšenja članova DS-a, prisustvovali ministar pravde Selaković, gradonačelnik Novog Sada, Vučević i Andrej Vučić i da li su na tom sastanku najavili hapšenja? Šta znači komentar članice SNS Biljane Zavišić, objavljenog na fejsbuk profilu SNS iz Bele Crkve, da je ministar ispunio u roku od dva dana ono što ga je ona pitala na sastanku?“, navodi se u saopštenju DS.

U njemu se dodaje i da se odgovori očekuju u sledeća tri dana, te da će, ako ne stignu, sve biti jasno.

„U isto vreme pitamo Zaštitnika građana Sašu Jankovića da li smatra da je to normalno i da li će reagovati na činjenicu da premijer Srbije najavljuje hapšenja građana Srbije i to u mnogo navrata do sada i da li je to u skladu sa Ustavom Srbije? Ili Ustav važi samo za neke“, poručuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga