DS: Hapšenja su politički proces

A šta je sa Igorom Mirovićem i Majom Gojković, ATP Vojvodinom itd.

07. juna 2013

Portparolka Gradskog odbora Demokratske stranke Novi Sad Jadranka Jovišić izjavila je danas da jutrošnja hapšenja bivših članova Komisije za stanove i planiranje Gradske uprave za urbanizam predstavljaju „politički proces“.

Ona je na vanrednoj konferenciji za novinare ocenila da je svako hapšenje koje je prethodno najavljeno u medijima politički proces, bez obzira na to kojoj stranci pripadaju uhapšeni.

„Demokratska stranka nikada neće štititi nikog za koga se sumnja da je počinio neki prekršaj, ali se suprotstavljamo medijskim najavama hapšenja i medijskom linču ljudi čiji se ugled blati na naslovnim stranicama tabloida“, rekla je Jovišićeva, dodajući da je DS za najavu hapšenja saznao juče iz pojedinih tabloida.

Ona je upitala nadležne „kako je moguće da tabloidi dobiju informacije o nečemu što bi trebalo da bude službena tajna“.

Ističući da DS podržava borbu protiv korupcije, ali traži da ta borba ne bude selektivna, Jovišićeva je primetila da u Novom Sadu „ima dosta nerešenih slučajeva korupcije – od ATP Vojvodine pa nadalje“.

„U mnogim aferama u gradu pominju se imena Igora Mirovića i Maje Gojković, koji su članovi Predsedništva Srpske napredne stranke. Gradonačelnik Novog Sada je rekao da jutrošnja hapšenja pokazuju da nema nedodirljivih, ali mi smatramo da nedodirljivih nema ukoliko se oni ne zovu Igor Mirović“, kazala je Jovišićeva.

Ona je potvrdila da se među uhapšenima nalazi i Tijana Pavlov, koja je član DS i koja je kandidat za člana stalnog predsedništva Gradskog odbora DS na izborima zakazanim za sutra.

(Novi magazin) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga