DS: Gradska vlast u Novom Sadu uništava Spens

“Postoje indicije da sadašnja gradska vlast namerno uništava gradski sportski i poslovni centar"

21. maj 2017

Demokratska stranka (DS) optužila je danas gradsku vlast u Novom Sadu predvođenu Srpskom naprednom strankom da je “potpuno upropastila” Javno preduzeće Sportski i poslovni centar „Vojvodina“ (Spens).

Prema zvaničnom izveštaju o poslovanju za 2016. godinu, koji je dostavljen Skupštini grada, popularni Spens je lane poslovao sa neto-gubitkom od 133 miliona dinara, a ukupna dugovanja su premašila vrednost kapitala preduzeća, što znači da su se stekli uslovi da u Centru bude proglašen stečaj, naveo je novosadski odbor DS-a u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je, istovremeno posle lokalnih izbora, broj zaposlenih povećan za šest procenata.

Odbornička grupa DS-a u Skupštini grada zatražiće da gradski parlament formira radnu grupu koja će utvrditi sve činjenice u vezi sa poslovanjem Spensa i inicirati proces reforme i sanacije poslovanja, najavljuje se u saopštenju.

Dodaje se da “postoje indicije” da sadašnja gradska vlast “namerno uništava” gradski sportski i poslovni centar, kako bi oslabila konkurenciju privatnoj kompaniji koja odmah pored Spensa gradi svoj tržni centar.

“Gradske institucije, opozicione stranke i građani Novog Sada moraju zajedničkim snagama naći načina da preduprede već pripremljen scenario u kojem će se Spens praktično ugasiti posle otvaranja novog šoping-mola. Spas Spensa nije samo u interesu 230 zaposlenih u tom preduzeću već i čitavog grada, budući da je reč o simbolu Novog Sada i nesporno najvažnijem sportskom, pa i poslovnom, kompleksu u gradu”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga