DS: Gradska vlast ponizila Skupštinu Novog Sada

Pokušaj izmene urbanističkih planova u korist investitora koji su bliski vlasti

25. mar 2016

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je danas gradsku vlast da pokušava po hitnom postupku da izmeni urbanističke planove u korist investitora koji su bliski strankama na vlasti.

DS je navela da je odbornike koji su danas došli na poslednju sednicu gradskog parlamenta u dosadašnjem sazivu dočekao obiman pisani materijal za više od 20 tačaka dnevnog reda koje vlast želi da usvoji po hitnom postupku i koje se odnose na izmene urbanističkih planova.

„Ljudi koji već četiri godine nezasluženo sede u Gradskoj kući do poslednjeg trenutka su krili stvarni dnevni red sednice kako bi odbornike doveli u ponižavajuću situaciju da se izjašnjavaju o izmenama urbanističkih planova koje praktično nisu ni videli, a koje u potpunosti menjaju postojeći izgled Novog Sada“, piše u saopštenju novosadske DS.

Ta stranka je istakla da su odluke koje gradska vlast danas pokušava da nametne najvišem predstavničkom domu svih građana Novog Sada suštinski pisali investitori bliski vlasti koji zidaju stambene zgrade, a samo formalno i stručne službe gradske uprave.

„Predložene odluke predstavljaju detaljan spisak ispunjenih želja investitora koji traže povećanje dozvoljene spratnosti i površine objekata, te ukidanje ili umanjenje obaveza koje imaju u vezi s prostorom za parkiranje i slično“, dodaje se u saopštenju.

DS je poručila da će tokom sednice Skupštine grada pokušati da odbrani svoj stav da urbanistička politika u gradu mora biti usklađena sa potrebama građana i razvoja Novog Sada, a ne samo sa željom investitora za profitom.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga