DS: Gradska vlast opustošila Novi Sad

“Javna preduzeća se međusobno ucenjuju, tako što drže glavne saobraćajnice raskopane i po šest meseci”

13. nov 2014

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) oštro je danas kritikovao vlast u tom gradu i ocenio da je Novi Sad postao primer za uništavanje javnih i komunalnih preduzeća a da je gradska vlast, predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS), “opustošila” javni sektor.

“Nekada najuređeniji grad za samo dve godine doveli su na vrh lestvice po nasilju i zapuštenosti”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Povodom velike saobraćajne gužve u Novom Sadu, koja je izazvana brojnim radovima na infrastrukturi, DS je poručio da je grad u saobraćajnom kolapsu zbog “mafijaških obračuna” između javnih preduzeća.

“Javna preduzeća se međusobno ucenjuju, tako što drže glavne saobraćajnice raskopane i po šest meseci”, naveo je DS.

Ta stranka je dodala da je od brojnih obećaniH investicija, gradonačelnik Miloš Vučević iz SNS-a za dve godine mandata “otvorio nadstrešnicu za bicikle i jedan semafor”.

DS je naveo da je korov dostigao krovove novosadskih vrtića, u kojima se “u ropskim uslovima” drži 1.900 zaposlenih.

“Premijer (Vučić) govori o prosečnim platama od 70.000 dinara, a radnici JKP Lisja sa zakašnjenjem dobijaju minimalac , dok uprava najavljuje spas uništenog preduzeća u eKshumaciji grobova”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je direktor Hitne pomoći uništio sistem zdravstvene zaštite Novosađana, a armija stranačkih poslušnika bez kvalifikacija i iskustva zapošljava se u uništenim javnim preduzećima.

“Odbornici SNS-a ne dolaze na posao, a primaju plate veće od 100.000 dinara. Postavljeni direktori i funkcioneri javnih preduzeća bar jednom mesečno u službenim automobilima u pijanom stanju izazivaju saobraćajne nesreće ili im podmeću bombe”, piše u saopštenju.

DS je poručio Aleksandru Vučiću da je Novi Sad pravi primer da nisu zaposleni u javnom sektoru državni neprijatelji, već su to opasne neznalice koje su za samo dve godine upropastile jedan od najuređenijih gradova u regionu.

“Miloš Vučević, perjanica kadrova SNS, za samo dve godine vlasti uspeo je da zaposlene dovede do prosjačkog štapa, a Novi Sad do potpunog kolapsa”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga