DS: Gradonačelnik Vučević je glavni krivac za aferu bazen

"Bazen je toliko oštećen da će verovatno morati ponovo da se pravi"

06. apr 2021

Novosadski odbor opozicione Demokratske stranke (DS) optužio je danas gradonačelnika Miloša Vučevića da je glavni krivac za neuspešnu rekonstrukciju olimpijskog bazena u Sportskom i poslovnom centru Vojvodina (Spens) i ocenio da je reč o korupcionaškoj aferi.

“Ponovna rekonstrukcija zatvorenog bazena na Spensu još nije ni započeta i ni približno se ne zna kada će biti završena. To znači da svi plivački klubovi, vaterpolisti, škole plivanja i ostali građani do daljeg neće moći da koriste jedan od najvažnijih sportskih objekata u Novom Sadu koji nije u funkciji već duže od godinu dana”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Dodali su da je u “propaloj rekonstrukciji” bazena direktno učestvovao Vučevićev najbliži saradnik Slobodan Milić, koji je u vreme “propale obnove” bio i Vučevićev savetnik i odbornik u Skupštini grada.

“Milić je bio čovek bez stalnog zanimanja i profesije sve dok Vučević i Srpska napredna stranka nisu preuzeli vlast u Novom Sadu, a sada je jedan od najvećih investitora u oblasti stanogradnje. Zaposleni na Spensu su posvedočili da je on dovodio radnike koji su obavljali najvažnije poslove u rekonstrukciji i koji su čak i prekidali rad zbog neisplaćenih zarada”, naveo je DS.

Dodali su da je tokom neuspešne rekonstrukcije bazen toliko oštećen da će “verovatno morati ponovo da se pravi” i podsetili da je propala rekonstrukcija koštala građane 127 miliona dinara.

(Autonomija, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Vakcinoslavija
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga