DS: Gradonačelnik stoji iza pokušaja linča naših aktivista

DS: "Juriš u stilu Hitlerovih SS-odreda”; SNS: Novinarska udruženja da osude govor mržnje DS-a

16. sep 2015

Demokratska stranka (DS) optužila je danas gradonačelnika Novog Sada i predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloša Vučevića da je “naredio i organizovao” jučerašnje nasilje na Trgu slobode u tom gradu, kada je više stotina aktivista SNS-a sprečilo nekoliko funkcionera DS-a da održe konferenciju za novinare ispred Gradske kuće.

aleksandar petrovic ds sns“U napadu su učestvovali najbliži Vučevićevi saradnici i srodnici, a pokušaj linča su predvodili šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović, bivši predsednik Skupštine grada Zoran Vučević i potpredsednik Gradskog odbora SNS-a Damir Zobenica”, naveo je DS u saopštenju za javnost, uz koje je priložio i fotografije.

DS je ocenio da je jučerašnji napad podsećao na “juriš u stilu Hitlerovih SS-odreda” i naveo da je u tome učestvovalo i više članova Gradskog veća i direktora javnih preduzeća, odbornici i poslanici SNS-a te radnici Zavoda za izgradnju grada, Parking servisa, Gradskog zelenila i još nekih gradskih firmi i ustanova pod kontrolom vladajuće stranke.

“Odgovornost za udarce, pretnje, vređanja i sve ono što su trpele novosadske demokrate isključivo snosi Miloš Vučević i nema te laži koju taj političar u pokušaju može smisliti i izgovoriti, a koja bi sakrila istinu”, piše u saopštenju.

vladimir stojkovic ds sns

“Ako gradonačelnik stvarno nema pojma o tome šta mu pod nosom rade najbliži saradnici u partiji i u Gradskoj kući, onda on i ne upravlja svojom strankom i gradom pa bi njegov ostanak na sadašnjem položaju bio potpuno besmislen”, ocenjuje se u saopštenju.

DS je optužio SNS da je “fašizam” iz svojih saopštenja sada “izlio na ulicu”.

“Jurišni odredi SNS-a su tri puta u poslednjih godinu dana napali predstavnike DS-a i sprečili ih da javno istupe, što nedvosmisleno pokazuje kako se partija Aleksandra Vučića trajno opredelila za nasilje i fašističke metode političke borbe”, navodi se u saopštenju.

zoran vucevic ds snsMiloš Vučević je juče izjavio da nije učestvovao u planiranju i organizovanju skupa aktivista SNS-a i dodao da je u trenutku kada je DS želeo da održi konferenciju za novinare, on u Gradskoj kući vodio “ozbiljne razgovore” u svom kabinetu.

Vučević je jučerašnje događaje okarakterisao kao “okupljanje pristalica dve političke struje”.

SNS: Novinarska udruženja da osude govor mržnje DS-a

Srpska napredna stranka (SNS) zatražila je danas od svih novinarskih udruženja da osude “govor mržnje” iz današnjeg saopštenja Demokratske stranke (DS).

“Poredeći članove SNS-a sa Hitlerovim SS trupama, nazivajući akcije SNS-a terorističkim desantima, nazivajući polovinu građana Novog Sada koji su glasali za SNS fašistima, zaslužuje najoštriju sankciju javnosti”, navodi se u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da takvo saopštenje DS-a “uznemiruje javnost”.

SNS je optužio DS da je juče “u svom rušilačkom stilu” pokušao da isprovocira gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, tako i članove SNS-a.

“Ispred Gradske kuće nije bilo nikakve tuče, nikakvih incidenata niti intervencije policije, a to što demokrate u nemoći i panici pišu militaristička saopštenja a predstavljaju se kao pacifisti, dovoljno govori o nivou propasti na kojem je trenutno DS”, naveo je SNS u saopštenju za javnost.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga