DS: Gradonačelnik Novog Sada svečano otvorio livadu

"Groteska kakva nije viđena u novijoj istoriji naše zemlje”

27. okt 2015

Opoziciona Demokratska stranka (DS) oštro je danas kritikovala gradsku vlast u Novom Sadu i optužila gradonačelnika Miloša Vučevića da je danas svečano otvorio “ograđenu livadu”, koju stanovnici jednog dela grada već godinama koriste za istrčavanje pasa.

“Današnje otvaranje ograđene livade, koju stanovnici Novog naselja već godinama koriste za istrčavanje pasa, uz galamu i medijsku pažnju kojom se prate investicije od prvorazrednog značaja, ne može se drugačije tumačiti nego kao svesno potcenjivanje inteligencije građana Novog Sada i ruganje zdravom razumu”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je gradsku vlast optužila da je prethodno u rad pustila nadstrešnicu za bicikle, rupe za semafor i točilice za gas na benzinskoj pumpi.

“Tako se talambasanje o izuzetnom privrednom uzletu i neviđenom uspehu reformi na državnom nivou, koje režira premijer Aleksandar Vučić, spušta i na lokalni nivo i pretvara u grotesku kakva zaista nije viđena u novijoj istoriji naše zemlje”, ocenio je DS.

Dodaje se da nije sporna odluka gradske vlasti da ogradi prostor koji je i dosad služio za istrčavanje pasa, te postavi nekoliko rekvizita za igru kućnih ljubimaca, ali je i to kao i sve prethodne “investicije” sporno jer se prikazuju kao “istorijsko dostignuće”.

“Samo onom ko veruje u to da građani Novog Sada nisu sposobni da misle svojom glavom, uopšte može pasti na pamet da svaku, pa i najmanju, olakšicu u svakodnevnom životu u jednoj urbanoj sredini prikazuje kao nezapamćen uspeh”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga