DS: Gradonačelnik Novog Sada ima više savetnika od gradonačelnika Njujorka

U kabinetima direktora JP i JKP u NovoM sadu sedi 150 ljudi

14. feb 2016

Demokratska stranka optužila je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića iz Srpske napredne stranke (SNS) da ima više pomoćnika, zamenika i savetnika nego gradonačelnik Njujorka.

DS je u saopštenju za javnost optužio Vučevića da je na taj način dao negativan primer direktorima javnih i komunalnih preduzeća u Novom Sadu, koji su formirali svoje kabinete u kojima je ukupno zaposleno oko 150 ljudi.

Rekorder po broju pomoćnika, savetnika i drugih saradnika jeste direktor Zavoda za izgradnju grada, čiji kabinet broji 19 saradnika, ali ne zaostaje mnogo ni njegov kolega u Vodovodu i kanalizaciji, koji je u svom kabinetu okupio 18 ljudi, naveo je novosadski odbor DS-a u saopštenju za javnost, koje je potpisao njegov predsednik i kandidat DS-a za gradonačelnika Novog Sada Veljko Krstonošić.

Dodao je da direktor Javnog preduzeća Urbanizam u svom kabinetu ima 14 ljudi, što je čak 11,4 odsto od broja zaposlenih u toj firmi i naveo da su gotovo svi članove kabineta zaposleni posle dolaska na vlast SNS-a i njenih koalicionih partnera, septembra 2012. godine.

Krstonošić je ocenio da se postojanje ovako glomaznih timova koji pomažu gradonačelniku i direktorima javnih preduzeća može objasniti na dva načina: ili su vodeći ljudi nestručni za povereni posao, ili je reč o običnom “udomljavanju” partijskih aktivista i namirivanju međusobnih računa unutar vladajuće koalicije.

SNS: Vučevićevi savetnici ne primaju naknade

Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je danas navode Demokratske stranke (DS) da gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević iz SNS-a ima više savetnika nego gradonačelnik Njujorka i navela da DS prećutkuje da savetnici za taj posao ne primaju “apsolutno nikakve naknade”.

SNS u saopštenju za javnost nije naveo koliko savetnika ima Vučević, već je saopštenje DS-a nazvao “lažima i licemerjem”.

Opozicioni DS je ranije danas u saopštenju za javnost optužio Vučevića da je na taj način dao negativan primer direktorima javnih i komunalnih preduzeća u Novom Sadu, koji su formirali svoje kabinete u kojima je ukupno zaposleno oko 150 ljudi.

SNS, koji predvodi gradsku vlast u Novom Sadu, nije odgovorio na optužbe DS-a u vezi sa javnim i komunalnim preduzećima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga