DS: Građanima Vojvodine se crno piše sa SNS-om

"Vara se SNS ako misli da će njihov izborni rezultat izbrisati sećanje na način na koji su osvajali i osvojili vlast”

16. maj 2016

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) ocenio je danas da se građanima Vojvodine “crno piše”, nakon što je Srpska napredna stranka (SNS) pobedila na izborima u toj pokrajini.

“Ako je rezultat rada Vlade Srbije pokazatelj rada SNS-a i ako je smanjenje plata i penzija, drastično povećanje javnog duga, četvorostruko smanjenje poljoprivrednih subvencija ili noćno rušenje Beograda način da se pomogne narodu, crno nam se piše”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Optužili su SNS da koristi govor mržnje i da je kupovao glasove širom Vojvodine. na proteklim izborima.

“Podsećamo ih i kako su izgledale prethodne godine u našoj Pokrajini i preuzimanje vlasti u lokalnim zajednicama, pune pretnji, ucena i zastrašivanja. Vara se SNS ako misli da će njihov izborni rezultat izbrisati sećanje na način na koji su osvajali i osvojili vlast”, navodi se u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da su vanredni republički izbori raspisani s ciljem da se preuzme vlast u Vojvodini.

“Moramo priznati da su uspeli u svojoj nameri da se u izbornoj kampanji uopšte ne priča o Vojvodini, a jako mnogo o Aleksandru Vučiću. Kako je izgledala ravnopravnost u izbornoj kampanji, svi su videli: 90 odsto SNS, mi svi ostali 10 odsto”, piše u saopštenju.

DS je dodao da je i pored svih “kleveta i laži” kojima ih je SNS obasipao svih ovih godina i njihove očigledne namere da unište Demokratsku stranku, DS opstao.

Poručili su da će se sa još većim žarom boriti protiv politike SNS-a, “prepune lažnih obećanja, kamena temeljaca i maketa”.

“Iza sebe smo ostavili stotine izgrađenih ili obnovljenih škola, domova zdravlja, bolnica, sportskih hala, domova kultura, mostova, 130 kilometara protivpoplavnih nasipa, jednu od najsavremenijih bolnica u Evropi, i Urgentni centar, i Dečju bolnicu za ponos. To je način na koji smo ‘najdirektnije radili protiv interesa sopstvenog naroda’, kako kaže SNS”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga