DS: Grad odustao od gradnje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć

Obrazloženje će ostati upisano u anale kao još jedan tragikomičan dokaz totalne nesposobnosti i bahatosti

17. mar 2016

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu ocenio je danas da je vlast u tom gradu na skandalozan način odustala od gradnje zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koja je trebalo da bude podignuta na Somborskom bulevaru.

U saopštenju te stranke se objašnjava da je Javno preduzeće Zavod za izgradnju grada 8. marta obustavilo postupak javne nabavke za izbor izvođača radova zbog toga što, kako je navedeno, Odlukom o budžetu Grada Novog Sada za 2016. godinu uopšte nisu predviđena sredstva za realizaciju investicije.

„Takvo obrazloženje će ostati upisano u anale kao još jedan tragikomičan dokaz totalne nesposobnosti i bahatosti sadašnje gradske vlasti u Novom Sadu, jer se dosad nigde nije desilo da lokalna samouprava vodi postupak javne nabavke za koju uopšte nije planirala sredstva u svom budžetu“, navele su novosadske demokrate.

DS je podsetila da je postupak javne nabavke za izbor izvođača radova na novoj zgradi još u novembru prošle godine bio blokiran podnošenjem zahteva za zaštitu prava ponuđača.

„Sadašnja gradska vlast predvođena Srpskom naprednom strankom nije bila u stanju ni da pripremi ispravnu konkursnu dokumentaciju za predmetnu javnu nabavku, ali joj to nije smetalo da se već duže vreme hvali novom zgradom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć kao da je objekat u najmanju ruku u završnoj fazi gradnje“, piše u saopštenju.

DS u Novom Sadu je ocenila da je reč o novoj prevari u režiji odlazećih „stanara“ Gradske kuće, koji su, kako su istakli, u tajnosti odustali od gradnje objekta o kojem su u javnosti govorili kao o još jednom nezapamćenom podvigu.

„Gradski čelnici su na taj način po ko zna koji put ponizili i omalovažili građane Novog Sada, a sebi priredili još jednu bruku koju neće sakriti nikakva zaglušujuća propaganda i hvalisanje nepostojećim uspesima“, poručile su novosadske demokrate.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga