DS: Funkcioner SNS-a na sastanku vređao druge stranke i RTV

SNS: Blizu odluke da ne učestvujemo u predstavljanju na RTV-u

04. apr 2016

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je večeras funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Damira Zobenicu da je na današnjem sastanku na Radio-televiziji Vojvodine (RTV) povodom dogovora o predizbornom predstavljanju vređao predstavnike drugih stranaka i uredništvo RTV-a.

“Uredništvo je vrlo korektno i profesionalno pripremilo sastanak na kojem su okvirno dati uslovi predstavljanja i okvirna pitanja. Nezadovoljan predočenim pitanjima predstavnik SNS-a Damir Zobenica prvo je vređao predstavnike DS-a, a potom i predstavnike drugih stranaka nazivajući ih nepostojećim i nevažnim. Potom je pokušao da glavnom uredniku izdiktira svoju verziju pitanja”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Dodaje se da su predstavnici drugih stranaka skrenuli pažnju Zobenici da je sama pomisao da bilo koji političar novinarima diktira pitanja skandalozan i nedopustiv i navodi da je sastanak završen u vrlo neprijatnoj i ponižavajućoj atmosferi.

“Odlučno stajemo u odbranu novinara i novinarske profesije. Niko, ma kojoj stranci pripadao, nema prava da cenzuriše, diktira ili ograničava predstavnike medija. SNS ima bogatu istoriju uvreda upućenih novinarima, ali čini se da iz nje još uvek ništa nisu naučili”, piše u saopštenju.

DS je pozvao predstavnike medija, kao i druge stranke da ovakvu “bahatost” najoštrije osude.

Prema saznanjima agencije Beta, danas je na RTV-u održan sastanak uredništva pokrajinskog javnog medijskog servisa sa predstavnicima stranaka i koalicija, na kojem se razgovaralo o predizbornom predstavljanju. Sastanak nije bio otvoren za javnost.

SNS: Blizu odluke da ne učestvujemo u predstavljanju na RTV-u

Srpska napredna stranka (SNS) optužila je večeras Radio-televiziju Vojvodine (RTV) da je “tendenciozno” zamislila predizborno predstavljanje izbornih lista i dodala da je “blizu odluke” da ne učestvuje u predstavljanju na RTV.

“Na sugestiju predstavnika SNS-a, na sastanku održanom u prostorijama RTV-a, da predložena pitanja sugerišu promenu ustavno-pravnog poretka Srbije, kao i da se iz pitanja naslućuje da su ugrožene nacionalne manjine u Vojvodini, rukovodstvo RTV-a odlučilo je da organizuje neku vrstu glasanja, u kojem predstavnik SNS nije želeo da učestvuje”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da SNS interesuju fer i demokratski uslovi, koji će svakoj stranci omogućiti jednake uslove da predstave program svoje stranke.

“Jedino glasanje koje SNS smatra bitnim jeste glasanje na izborima, kada narod daje svoj konačan sud”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga