DS, DSS i LSV ostaju na vlasti u Beočinu

Vladajuća odbornička grupa apelovala je na sve ključne faktore da ne narušavaju posebnost lokalnih sredina, da ne "siluju demokratiju" i da prestanu građane da zabavljaju svojim predstvama

07. apr 2013

Vladajućoj odborničkoj grupi u opštini Beočin pristupili su po jedan odbornik iz Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), tako da ona sada u lokalnom parlamentu ima ukupnpo 17 od 29 odbornika, saopštila je večeras odbornička grupa Demokratske stranke (DS), Demokratske stranke Srbije (DSS) i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

U opoziciji su Ujedinjeni regini Srbije sa četiri odbornika, SNS i SPS sa po tri i Romska demokratska stranka sa dva odbornika.

„Na ovaj način stavljena je tačka na priče o prekomponovanju vlasti u Beočinu. Opštinski odbori DS, DSS, LSV nekoliko puta su naglašavali posebnost lokalnih izbora i značaj ljudi koji su na lokalu, bez obzira na stranačku pripadnost i više puta postavljali pitanje svrsishodnosti lokalnih izbora, ako se svaki put dešava prekomponovanje po uzoru na republički model“, piše u saopštenju.

Ta odbornička grupa apelovala je na sve ključne faktore da ne narušavaju posebnost lokalnih sredina, da ne „siluju demokratiju“ i da prestanu građane da zabavljaju svojim predstvama.

„Opština Beočin je jedna mala uspešna lokalna samouprava koja prati moderne tokove i kretanja na društvenim i poslovnim scenama i čini sve da se ostvare istinnski interesi građana opštine Beočin“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga