DS: Država očito ne izlazi iz medija, već ih pretvara u stranačke

"Vlastodršci zadužuju državu i građane da bi kupili medije za stvaranje ulepšane slike stvarnost"

07. nov 2018

Demokratska stranka (DS) je saopštila danas da „država očito ne izlazi iz medija“, navodeći da je Telekom Srbija, čiji je većinski vlasnik država, kupio „drugog po veličini kablovskog operatera u Srbiji, čiji je vlasnik visoko pozicionirani funkcioner Srpske napredne stranke (SNS)“.

„Ko izuzev Aleksandra Vučića i njegovih stranih savetnika misli da je opravdano, moralno i pravno utemeljeno ulaganje u medijsku kontrolu?“, navedeno je u saopštenju DS.

DS je istakla da to nije prva zloupotreba u raspolaganju javnim novcem ni prvi „atak na slobodu i nezavisnost medija“, a „verovatno ni poslednji primer raskoraka između normativnog i stvarnog“.

„Država očito ne izlazi iz medija, već ih ukrupnjava i hrani saopštenjima, pretvara programsku u stranačku politiku„, ocenila je DS.

Ta stranka je upitala „odakle vlastodržcima pravo da zadužuju državu i građane novim kreditima kojima kupuju stvaranje ulapšane slike stvarnosti i politike koja se vodi?“.

„Istovremeno ostavljaju bez podsticajnih sredstava, materijalnih ulaganja i pomoći preduzeća koja su mogla obezbediti svojim zaposlenima egzistenciju i ukupan razvoj“, navela je u saopštenju DS.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga