DS: Doktorka smenjena jer je otkrila da SNS ucenjuje roditelje u Vršcu

Smenjena nakon što je obelodanila da je roditeljima dece koja treniraju u jednom amaterskom džudo klubu u Vršcu podeljen dopis u kojem se navodi da se od njih očekuje da budu sigurni glasači SNS-a

07. feb 2017

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da je predsednica Gradskog odbora te stranke u Vršcu, doktorka Tatjana Vešović, smenjena sa mesta načelnice ginekologije i dodao da je razlog za smenu “čisto političke prirode”, a neposredni povod to što je javnosti otkrila da Srpska napredna stranka u tom gradu pokušava da uceni roditelje dece koja se bave amaterskim sportom da im daju siguran glas na predsedničkim izborima.

Rešenje o smeni Tatjane Vešović sa mesta načelnice ginekologije i akušerstva doneo je juče vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Vršcu Danilo Mitrović, uz obrazloženje da „loše organizuje rad u službi“.

“Smenjena je doktorka koja uživa visok ugled u Vršcu, a Služba ginekologije i akušerstva, na čijem je čelu, pohvaljena je kao jedna od najboljih u kontroli koju je sprovelo Ministarstvo zdravlja i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo. U isto vreme portal Bebac ocenio je vršačko porodilište veoma visokim ocenama i svrstao ga među pet najboljih u Srbiji”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je ocenila da “ceo Vršac zna” da je doktorka Vešović smenjena “iz čisto političkih razloga”, jer je na čelu Gradskog odbora DS-a, bila je kandidatkinja za gradonačelnicu i odbornica je u Skupštini grada gde, “bez dlake na jeziku, kritikuje očajnu gradsku vlast”.

“Pre nekoliko dana otkrila je sramnu činjenicu da SNS vrši pritisak na sportske klubove i ucenjuje ih da skupljaju sigurne glasove za predsedničkog kandidata SNS jer, u suprotnom, neće dobiti finansijska sredstva iz budžeta za normalno funkcionisanje. O ovom skandalu bruji cela Srbija. Usledila je osveta u vidu smene sa mesta načelnika, čime je SNS još jednom potvrdio da je stavljanje stranačkih interesa ispred interesa građana postao njihov prepoznatljiv manir”, piše u saopštenju.

Dodaje se da ohrabruje časno držanje lekarskog kolegijuma Službe ginekologije, jer su sve kolege i koleginice stale na stranu doktorke Vešović i istakli da su „zadovoljni radom, organizacijom, kolegijalnošću i požrtvovanošću načelnice „.

DS je zatražio hitno povlačenje rešenja o smeni Tatjane Vešović i izvinjenje SNS-a građanima.

Roditeljima dece koja treniraju u jednom amaterskom džudo klubu u Vršcu podeljen je dopis u kojem se, između ostalog, navodi da se od njih očekuje da budu takozvani sigurni glasači Srpske napredne stranke (SNS).

Nakon nabrajanja raznih informacija u vezi sa radom kluba, pod stavkom sedam u dopisu u koji je agencija Beta imala uvid se navodi: “Pomoć roditelja vezana za stranku SNS: kapilaran glas podrške klubu, ljudi koji nisu članovi stranke i nikada neće biti (siguran glas na predstojećim predsedničkim izborima za kandidata SNS)”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga