DS: Direktori novosadskih JKP dodvoravaju se velikom vođi

Bizarni "telegrami podrške" direktora novosadskih JKP Zakonu o radu

15. jul 2014

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) kritikovao je danas rukovodstva gradskih javnih i komunalnih preduzeća, koja su poslala saopštenja podrške za usvajanje novog Zakona o radu i upitao ih u čije su se ime oglasili.

DS je u saopštenju za javnost pozvao direktore tih preduzeća da se “umesto dodvoravanja velikom vođi” fokusiraju na svoj posao i ono za šta ih građani Novog Sada plaćaju.

Ta stranka je navela da niti jedno od brojnih pisama podrške Zakonu o radu, koja su juče i danas medijima stizala iz tih preduzeća, nije došlo od sindikata i radnika u ovim preduzećima, već su ona potpisana imenima direktora, “mahom članova ili poslušnika Srpske napredne stranke”.

DS je poručio direktorima da bi im bilo bolje da se bave svojim poslovima, jer je Novi Sad u katastrofalno lošem stanju, kao i većina gradskih javnih i komunalnih preduzeća.

“Pozivamo direktore javnih preduzeća da ne podležu pritiscima dirigovanih kampanja, da se, pre svega iz poštovanja prema zaposlenima, ali i građanima Novog Sada, ne bave politikom, već poslom za koji ih svi mi plaćamo. Ukoliko za tako nešto nisu sposobni, pozivamo ih da najhitnije daju ostavke na svoje funkcije”, navodi se u saopštenju.

Direktori i rukovodstva većine novosadskih JKP u ponedeljak i u utorak su slali „teelgrame podrške“ Zakonu o radu, u najboljoj tradiciji uspostavljenoj u Miloševićeva vremena, kada su se „naprednjaci“ još uvek ispravno nazivali radikalima.

SNS: Direktori JKP imaju pravo na svoje mišljenje

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) odbacio je danas kritike Demokratske stranke (DS) na račun direktora novosadskih javnih i komunalnih preduzeća (JKP) zbog njihove podrške Zakonu o radu i poručio da direktori „imaju pravo na svoje mišljenje“.

„Gospodo demokrate, živimo u demokratskoj državi i svako ima prava na svoje mišlje, pa tako i direktori JKP. Kao sposobni menadžeri, direktori JKP su svesni koliko novi zakon o radu može da unapredi čak i njihovo poslovanje i da im omogući lakši, efikasniji i bolji rad“, navodi se u saopštenju za javnost SNS-a.

SNS je ocenio da će novi Zakon o radu doprineti otvaranju novih radnih mesta i privlačenju stranih investicija.

„Oni isti koji su davali podršku zakonu o radu Zorana Đinđića, daju sebi za pravo da kritikuju zakon o radu koji je puno liberalniji od zakona za koji su se borili, iako su svesni da je novi zakon preko potreban i da će uroditi plodom“, piše u saopštenju.

SNS je optužio DS da je u poslednjih 13 godina otpustio „rekordan broj radnika biblijskih razmera“.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga