DS: Direktori JKP se bahate preko leđa građana

Apsolutni rekorder u trošenju novca na reprezentaciju je JKP Informatika, koje je prošle godine na reprezentaciju potrošilo pet puta više novca nego što je planiralo

18. sep 2016

Demokratska stranka (DS) optužila je danas gradske vlasti u Novom Sadu da “štite bezakonje” jer tolerišu javnim i komunalnim preduzećima da nezakonito troše novac na takozvanu reprezentaciju.

DS je u saopštenju za javnost podsetio da svaki utrošak mimo plana predstavlja nenamensko trošenje javnih sredstava, što je zakonom izričito zabranjeno.

“Kada govori o obavezi da se štedi, vlast očigledno misli samo na građane Novog Sada, dok je sebi dala pravo da bez zakonskih i drugih ograničenja troši ono što je prethodno, u cilju tobožnje štednje, uzela od tih istih građana”, piše u saopštenju.

Ta stranka je navela da je “apsolutni rekorder” u trošenju novca na reprezentaciju Javno komunalno preduzeće Informatika, koje je prošle godine na reprezentaciju potrošilo pet puta više novca nego što je planiralo, Gradsko zelenilo je za istu namenu “spiskalo” tri puta više od plana, dok je u Čistoći plan troškova za reprezentaciju probijen za bezmalo 100 odsto.

“Samo tri pomenuta preduzeća lane su za reprezentaciju potrošila blizu pet miliona dinara, dok su istovremeno iz gradskog budžeta, a to znači od svih građana Novog Sada, dobila bezmalo milijardu dinara. Kada se komunalnim preduzećima ne bi upumpavao novac iz gradskog budžeta i kada bi zavisila samo od onog što sama zarade, sva bi redom poslovala s dramatičnim gubicima, ali im to očigledno ne smeta da nezakonito troše milione za reprezentaciju i plaćanje kafanskih i drugih troškova koje prave nesposobni, nestručni i bahati direktori”, naveo je DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga