DS: Dekan sam sebi isplatio skoro milion i po dinara

"Dok radnici subotičke privrede na svakodnevnom nivou gube radna mesta, Grubor je isplatio najmanje 1,4 miliona dinara po ugovorima o delu za koje realno nije bilo potrebe"

08. jan 2021

Pokrajinski odbor Demokratske stranke osudio je danas ponašanje rukovodstva Ekonomskog fakulteta u Subotici na čelu sa dekanom Aleksandrom Gruborom i zatražio da on bude smenjen u najkraćem mogućem roku zbog nezakonitog trošenja 1,4 miliona dinara.

„Iako su građani očekivali da upravo Ekonomski fakultet u Subotici bude predvodnik razvoja privrede, desilo se da rukovodstvo fakulteta na čelu sa Gruborom, inače odbornikom Srpske napredne stranke, protivzakonito isplati za plate 66,1 miliona dinara više, i to bez ikakvih kriterijuma, merila i dokaza o izvršenom radu“, navodi se u saopštenju.

Oni su se pozvali na izveštaj Državne revizorske institucije u vezi sa poslovanjem Ekonomskog fakulteta u Subotici za 2019. godinu i pozvali nadležne organe da procesuiraju odgovorna lica i jednom zauvek prekinu praksu kriminalnog rukovođenja institucijama državnog vlasništva.

„U isto vreme dok radnici subotičke privrede na svakodnevnom nivou gube radna mesta, Grubor je isplatio najmanje 1,4 miliona dinara po ugovorima o delu za koje realno nije bilo potrebe, niti validne dokumentacije“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je izveštaj DRI pokazao i da je Grubor imenovan za koordinatora odeljenja u Bujanovcu, zbog čega je samom sebi tokom 2018. i 2019. godine dodatno isplatio čak 1,4 miliona dinara, dok je izveštaj pokazao i da je fakultet isplatio 799.000 dinara suprotno propisima i zakonskim odredbama.

„Ekonomski fakultet u Subotici je u vlasništvu svih građana Subotice i smatramo da pomenute mahinacije predstavljaju samo jedan u nizu razloga zbog kojih građani Subotice, ali i cele Vojvodine, traže promene i zahtevaju odgovorno, transparentno i profesionalno rukovodstvo umesto partijski postavljene kadrove“, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga