DS: Član SNS fizički napao odbornika DS u Titelu

SNS sprovodi ucene, pretnje po život, kamenovanje kuća i hajku

19. dec 2014

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da je aktivista Srpske napredne stranke (SNS) u Titelu Zoran Pavlović fizički napao odbornika DS-a u tom mestu Šandora Šereša.

DS je u saopštenju za javnost naveo da je Pavlović prvo pretio smrću Šerešu, a potom je i fizički nasrnuo na njega na ulici. Dodaje se da je napad, kao i pretnje, prijavljen policiji, ali nadležni organi nisu reagovali.

DS je ocenio da se pritisci na njihove članove u poslednje vreme još više pojačavaju i podsetio da je pre deset dana kamenovana porodična kuća pokrajinskog poslanika DS iz Žitišta Igora Salaka, a predsednici Skupštine opštine Beočin Vidani Nedić su upućene pretnje smrću.

DS je podsetio da je prošlo nedelju dana od kako je pokrajinski poslanik Jovan Tišma javno izneo da mu je nuđeno da se, u zamenu za napuštanje poslaničkog kluba DS, proces koji se vodi protiv njega završi oslobađajućom presudom, uz uveravanje da o ovome postoji dogovor sa ministrom pravde i predsednikom Vrhovnog kasacionog suda. Tišma je tada zatražio da državni organi ispitaju ovaj slučaj i dodao da je spreman da na poligrafskom ispitivanju ponovi sve što je rekao.

“U demokratskim državama, vlast se menja na izborima, a ne ucenama, pretnjama po život, kamenovanjem kuća i hajkom na ljude drugačijeg političkog opredeljenja”, navodi se u saopštenju DS-a.

A novosadski odbor te stranke danas je ponovo optužio gradske vlasti da ništa ne čine kako bi zaustavile nasilje u glavnom gradu Vojvodine. “Neprihvatljiva je činjenica da se u Novom Sadu svakodnevno dešavaju razbojništva, tuče, mafijaški obračuni, a da Grad ne čini ništa kako bi policijskoj upravi pomogao da se ovakvi događaji svedu na minimum”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga