DS: Čime još vlast može da ponizi poljoprivrednike

Da li se možda traži način da se i za ovaj skandal optuži Vlada Mirka Cvetkovića?

24. sep 2016

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) upitao je danas da li postoji još nešto čime aktuelna vlast može poniziti i prevariti poljoprivrednike.

U saopštenju te stranke se navodi da su poljoprivrednicima do sada drastično smanjene subvencije i da nisu isplaćivani.

„Lišili su ih mogućnosti zakupa državne zemlje, a one ljude koji su pokušavali da ostvare svoje pravo tretirali kao kriminalce. Juče su pala u vodu sva predizborna obećanja aktuelne vlasti da će poljoprivrednici moći da koriste sredstva iz IPARD fondova u 2016. godini iako im je to čvrsto obećavano u borbi za njihove glasove“, piše u saopštenju vojvođanske DS.

U njemu se ocenjuje da je iz saopštenja Evropske unije jasno da je zahtev Srbije za akreditaciju odbijen zbog klasične nebrige i aljkavosti sadašnje vlasti, jer Vlada Srbije nije bila u stanju da ispuni osnovne standarde i u aprilu je potpuno neodgovorno podneta aplikacija bez ikakvog osnova.

DS je podsetila i da je april bio mesec u kojem su održani izbori.

„Energično postavljamo pitanje odgovornosti što su poljoprivrednici bili lišeni mogućnosti da započnu korišćenje iznosa od 175 miliona eura, kao i brukanja Srbije u evropskim institucijama“, navodi se u saopštenju DS.

U saopštenju se navodi da se demokrate nadaju da Vlada ne smatra da je današnjim saopštenjem Ministarstva poljoprivrede, u kome je navedeno da će započeti proces otklanjanja nedostataka, skinula sa sebe odgovornost.

„Ili se možda traži način da se i za ovaj skandal optuži Vlada Mirka Cvetkovića“, dodaje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga