DS: Cilj SNS-a destabilizacija Vojvodine

"Koliko im je stalo do Vojvodine najbolje pokazuje njihova želja da Statut Vojvodine bude proglašen neustavnim"

14. avg 2013

Agresivnom kampanjom u cilju destabilizacije političkih prilika u Vojvodini sa ciljem rušenja legalno izabrane Vlade AP Vojvodine, SNS i njeni koalicioni partneri na republičkom nivou, iskazali su svoje stvarne namere čiji je cilj „upodobljavanje“ vlasti na svim nivoima u Srbiji, bez obzira na izraženu volju građana iskazanu pre samo godinu dana, kaže se u današnjem saopštenju Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (PO DS) za Vojvodinu.

Kako se dalje ocenjuje, u ogromnoj želji da što pre dođu na vlast po svaku cenu, ne libe se ni izraza koji su ispod svakog nivoa civilizovanog dijaloga nazivajući nazivajući Vojvodinu „bućkurišom“, političku scenu u Pokrajini „kaljugom“ i da tražeći da Vlada AP Vojvodine „odstupi“ čelnici SNS samo podsećaju na vreme kada su drugačije razmišljali i kada su ovakvi izrazi bili deo njihovog svakodnevnog repertoara.

„Koliko je njima stalo do Vojvodine najbolje pokazuje njihova strastvena, neskrivena želja da što veći broj prava koja proizilaze iz Statuta Vojvodine bude proglašeno neustavnim, jer, po njihovom mišljenju, to će ih brže dovesti na vlast u Vojvodini“, piše u saopštenju.

PO DS Vojvodine postavlja nekoliko pitanje čelnicima SNS: „Zašto priželjkujete da se što veći broj nadležnosti Vojvodine proglasi neustavnim? Da li je Vojvodina kakvu vi priželjkujete suštinska autonomna celina u okviru Srbije ili nekakva krpena lutka bez ikakvih prava? Da li ste svesni da se kroz nadležnosti Vojvodine na najlepši mogući način ostvaruju prava velikog broja nacionalnih zajednica u Pokrajini? Da li je moguće da je vaša želja za foteljama toliko jaka da sve ovo stavlja u drugi plan? Podsećamo vas da su za taj isti Statut glasali poslanici iz redova sadašnjih vaših koalicionih partnera.“

Dalje se postavlja pitanje zašto se SNS raduje svakom pokazatelju koji je za Vojvodinu nepovoljan i ne krije razočarenje što, kako se ocenjuje, sve ekonomske analize i podaci pokazuju da je Vojvodina, zajedno sa Beogradskim, najrazvijeniji i najperspektivniji region u Republici Srbiji.

„Da li ste svesni da je privredni sistem Vojvodine deo privrednog sistema Srbije i da ovakve vaše poruke štete ukupnom ambijentu u našoj državi“, pita SNS i njene koalicione partnere Pokrajinski odbor Demokratske stranke za Vojvodinu.

U saopštenju se ističe da se Demokratska stranka zalaže za autonomiju Vojvodine u okviru Ustava Republike Srbije, smatrajući vojvođanske vrednosti poput multietičnosti, multinacionalnosti i multikonfeksionalnosti najlepšim rezultatom autonomije i uvažavanja specifičnosti Pokrajine.

„Bilo bi pošteno da oni koji razmišljaju drugačije to otvoreno i kažu, a ne da spinuju javnost tobožnjim zalaganjem za autonomiju Vojvodine, a s druge strane neskriveno priželjkuju ukidanje što većeg broja njenih nadležnosti“, zaključuje se u današnjem saopštenju Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga