DS: Budžet Zrenjanina nije donet u skladu za Ustavom

DS će podneti Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o budžetu Zrenjanina

30. jan 2013

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Zrenjaninu Predrag Grgić najavio je danas da će ta stranka zatraziti od Ustavnog suda Srbije da oceni da li je budžet Zrenjanina usvojen u skladu sa ustavnim i zakonskim odredbama.

Grgić je na konferenciji za novinare u Zrenjaninu kazao da su na sednici na kojoj je usvojen budžet najpre oduzeti mandati dvojici odbornika DS-a i Lige socijaldemokrata Vojvodine, a da im je kasnije Upravni sud vratio mandate zbog kršenja procedure.

Zbog oduzimanja mandata tim odbornicima, ostali odbornici opozicione DS-a napustili su sednicu, a u njenom nastavku usvojen je i budžet za 2013. godinu.

„Nesporno je da je dvojici odbornika Skupštine grada, Goranu Kauriću i Tiboru Vašu, nezakonitom odlukom onemogućeno pravo da raspravljaju o najvažnijoj odluci koju lokalni parlament donosi i da nisu imali priliku da daju svoj sud o predlogu budžeta“, rekao je predsednik zrenjaninskih demokrata.

DS će, kazao je, podneti Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o budžetu Zrenjanina, a tražiće i utvrđivanje odgovornosti sekretara i predsednika Skupštine grada, kao i predsednika mandatne komisije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga