DS: Brojne nepravilnosti u Vojvodini

SNS: Izbori protiču u najboljem redu

24. apr 2016

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je da se izborni dan u Vojvodini odvija u izuzetno teškim uslovima i da je praćen brojnim nepravilnostima.

Ta stranka je u saopštenju za javnost navela da u Alibunaru aktivisti jedne partije dele pakete biračima, a kandidati za odbornike su prisutni na biračkim mestima što je zakonom najstrože zabranjeno.

“U opštini Bač kod sekretara Opštinske izborne komisije u kancelariji je pronađeno oko 100 glasačkih listića za pokrajinske izbore koji nedostaju na jednom biračkom mestu. Predstavnici iste stranke kao u Alibunaru dele lobi listiće i sede u kolima ispred biračkih mesta sa spiskom glasača”, piše u saopštenju.

Dodaje se da je u opštini Bački Petrovac uočena kupovina glasova, a takođe su na biračkim mestima prisutni kandidati za odbornike.

U Bečeju aktivisti iste stranke dele pakete biračima, a u Irigu aktivisti te stranke stoje uz kutije i sugerišu građanima za koga da glasaju, navodi se u saopštenju.

U opštini Kovačica predstavnici iste partije zalepili su spisak svojih sigurnih glasova na zid škole, pa su birači, nakon glasanja, u obavezi da zaokruže svoje ime na pomenutom spisku. Takođe su na biračkim mestima prisutni kandidati za odbornike, piše u saopštenju.

Dodaje se da su u Kovinu, u Mesnoj zajednici Deliblato, na biračkom mestu 13, članovi biračkih odbora tražili od birača da pokažu kako su glasali i navodi da se u opštini Mali Iđoš na čak 18 biračkih mesta razlikuje broj upisanih birača na biračkom spisku i broj primljenih glasačkih listića.

U Odžacima je na biračkom mestu 97, u selu Deronje, nedostajalo 90 glasačkih listića, a u pančevu su primećena osoba koja je ispred birališta imala spisak birača i evidentirala birače koji su izašli na glasanje.

U Rimi su na biračkim mestima primećeni kandidati za odbornike, a u Sombur je bez najave biracko mesto 19 preešteno na drugu lokaciju.

U Mesnoj zajednici Mošorin, u opštini Titel, na biračkom mestu je doslso do tuče, jer su pojedinci fotografisali glasačke listiće, dok su u Žablju na jednom biračkom mestu briači dopisivani u birački spisak, naveo je DS.

DS je pozvao građane da sve nepravilnosti prijave policiji i nadležnim organima.

SNS: Izbori protiču u najboljem redu

Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je danas optužbe da su na izborima u Vojvodini uočene brojne nepravilnosti i saopštila da izbori “protiču u najboljem redu, bez uočenih nepravilnosti”.

SNS je optužio DS da se služi “neistinama i izmišljotinama”. Ta stranka je od DS-a zatražila da odmah prestane “sa širenjem dezinformacija i neistina”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga