DS bojkotuje rad Skupštine grada Novog Sada

“Skupština grada pretvorena u poligon za namirivanje partijskih i ličnih interesa vladajućih stranaka i njihovih čelnika, ali i mašinu za usvajanje odluka koje od gradske vlasti poručuju tajkuni"

20. feb 2019

Odbornici i odbornice Demokratske stranke (DS) u Skupštini Novog Sada danas nisu učestvovali u radu gradskog parlamenta i do daljeg neće prisustvovati zasedanjima te gradske institucije, kao ni sastancima skupštinskih radnih tela, saopštila je danas ta stranka.

“Posle dve i po godine aktivnog, odgovornog i predanog učešća u radu sadašnjeg saziva gradske skupštine, odluka o bojkotu predstavlja legitiman i logičan odgovor na zloupotrebe, prevare i gaženje osnovnih prava predstavnika građana koji ne podržavaju gradsku vlast”, navodi se u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da je najviši predstavnički dom svih građana Novog Sada pretvoren u “poligon za namirivanje partijskih i ličnih interesa vladajućih stranaka i njihovih čelnika, ali i mašinu za usvajanje odluka koje od gradske vlasti poručuju tajkuni, investitori i ostali nosioci krupnog kapitala”.

Dodaje se da će odbornička grupa i svi odbornici i odbornice DS-a nastaviti sa radom u novim okolnostima, tako što će zajedno ići u protestne šetnje sa građanima i tako što će nastaviti i unaprediti komunikaciju sa grupama građana, organizacijama i pojedincima koji su od odbornika i odbornica DS-a već tražili pomoć i podršku.

“Nećemo odustati od borbe za Novi Sad po meri ljudi koji u njemu žive, a na potrebama onih koji su ga oteli od njegovih građana”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga