DS: Bačka Palanka plaća milione za izgubljene sporove

Svojevrstan biznis u cilju izvlačenja zajedničkih sredstava građana iz opštinske kase

24. feb 2016

Demokratska stranka (DS) u Bačkoj Palanci saopštila je danas da je ta opština u poslednje četiri godine na konto kazni i penala po odlukama sudova platila 53,9 miliona dinara, a da je u budžetu za ovu godinu za te svrhe namenjeno još 11,7 miliona dinara.

U saopštenju DS se navodi da će ta stranka tražiti zvaničnu informaciju od nadležnih opštinskih organa o tome koja je struktura tih kazni, koja su dela u pitanju i ko su oštećena lica koja su ostvarila finansijsku korist na taj način.

„Ono što izaziva gnev i zaprepašćenje građana je očigledna praksa koja se ponavlja iz godine u godinu i koja izaziva sumnju da su u pitanju ili neznanje, javašluk i bahatost opštinskih organa ili je po sredi svojevrstan biznis u cilju izvlačenja zajedničkih sredstava građana iz opštinske kase“, piše u saopštenju DS iz Bačke Palanke.

Ta stranka je ocenila da je neverovatno da su za tolike kazne zaslužni stvarni ujedi pasa lutalica ili izgubljeni radni sporovi.

„Zbog svega toga DS će u budućem sazivu Skupštine Bačka Palanka insistirati da se takvoj praksi stane na put i da se u skladu sa zakonom, donese odluka da svaki opštinski funkcioner koji na bilo koji način ošteti opštinski budžet, snosi materijalnu odgovornost za svoj postupak“, poručile su demokrate.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga